İran yine yan çizdi! Şaşırtmayan İsrail açıklaması: Uygun zamanda tepki vereceğiz

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği yoğun hava saldırısında Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ı öldürdü. Saldırının ardından İran'ın ne tepki vereceği merak konusu olurken, şaşırtmayan bir açıklama geldi. Yine yan çizen İran, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek" dedi.

Giriş Tarihi :29 Eylül 2024 , 16:17 Güncelleme Tarihi :29 Eylül 2024 , 16:54
İran yine yan çizdi! Şaşırtmayan İsrail açıklaması: Uygun zamanda tepki vereceğiz

İÇİNDEKİLER

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın İsrail'e muhtemel tepkisine ilişkin, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." dedi.

İran yine yan çizdi! Şaşırtmayan İsrail açıklaması (AA)İran yine yan çizdi! Şaşırtmayan İsrail açıklaması (AA)

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Stratejik İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için Hizbullah'ın Tahran'daki temsilciliğinde düzenlenen anma törenine katıldı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif (AA)İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif (AA)

ŞAŞIRTMAYAN İSRAİL AÇIKLAMASI"

Törende bir gazetecinin İran'ın İsrail'e muhtemel tepkisine ilişkin sorusu üzerine Zarif, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." ifadelerini kullandı.




ORTAKLARIN SENİ SATTI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in suikastı ile öldürülmesinin ardından Lübnan'daki Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni'nin suikasttan önce yaptığı açıklamalar ortaya çıkmıştı.

İran'ın Nasrallah'a ihanet ettiğini belirten Hüseyni'nin, 24 Eylül'de Al Arabiya'ya yaptığı açıklamada, "Aile topla, vasiyetini yaz çünkü Kudüs'e girme hayallerin seni aldattı, ortakların da seni sattı." dediği ortaya çıktı.




SAATLER ÖNCE İRAN'A KARŞI UYARDI

Nasrallah'ı öldürülmeden saatler önce uyaran Hüseyni, "Nasrallah, İran'ın senin hakkında ne dediğini bilseydin, denklem tersine dönerdi." ifadelerini kullandığı görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN