İsrail 2006’da da işgal etmişti! Lübnan’da 18 yıl sonra yeniden kara saldırısı

İsrail 2006’dan sonra yeniden Lübnan’ı işgal etmek için kara saldırısına başladı. 2006’da Lübnan’ı işgal eden İsrail 18 yıl sonra yeniden harekete geçti. İsrail, yaklaşık 24 kasabada yaşayan insanlara, İsrail sınırından 15 milden fazla uzaklıktaki Awali Nehri'nin kuzeyine taşınmalarını söyledi. İşte, 2006 Lübnan-İsrail Savaşı haritası ve İsrail’in bugün Lübnan’da saldırdığı noktalar…

Giriş Tarihi :02 Ekim 2024 , 14:34 Güncelleme Tarihi :02 Ekim 2024 , 14:53
İsrail 2006’da da işgal etmişti! Lübnan’da 18 yıl sonra yeniden kara saldırısı

İÇİNDEKİLER

İsrail Lübnan'da haftalardır devam eden hava saldırılarının ardından kara saldırısına geçti.

AAAA

İSRAİL MAVİ HAT'TA GERİ ÇEKİLDİ

İsrail ordusunun Lübnan'da hangi noktalarda bulunduğu bilinmese de Mavi Hat sınırında ilerlediği ancak daha sonra geri çekildiği bildirildi.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A ZORUNLU GÖÇ ÇAĞRISI

İsrail ordusu Lübnan'a yönelik saldırılara devam ederken ülkenin güneyinde yaşayanlara kuzeye taşınmalarına yönelik emirler yağdırıyor. İsrail, yaklaşık 24 kasabada yaşayan insanlara, İsrail sınırından 15 milden fazla uzaklıktaki Awali Nehri'nin kuzeyine taşınmalarını söyledi.

SINIRI KAÇ ASKER GEÇTİ?

İsrail ordusu, 10 binden fazla askerden oluşan bir ordu tümeninin "sınırlı, yerel ve hedefli baskınlar" düzenlediğini söyledi ancak bu birliklerden kaçının sınırı geçtiği ise bilinmiyor.

ABD'DEN SINIRLI İŞGAL MESAJI

ABD'li yetkililer pazartesi günü yaptıkları açıklamada, işgalin sınırlı bir işgal olacağına inandıklarını söyledi.

2006'DA DA İŞGAL ETMİŞTİ

İsrail daha önce de Lübnan'ın bazı bölgelerini işgal etmişti. 1982'den 2000'e kadar güney Lübnan'da İsrail kuvvetleri bulunuyordu. İsrail 2006'da Hizbullah ile bir aylık bir savaş sırasında Lübnan'ı işgal etti.

İsrail, son bir yıldır Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenli olarak saldırılar düzenliyor ancak geçen hafta Kola semtine düzenlediği saldırı, 2006'dan bu yana şehir merkezine yaptığı ilk saldırı olarak görülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN