İsrail ordusu kara saldırısına mı hazırlanıyor? Han Yunus ve Refah’ta tahliye emri! Hasta ve yaralılar Avrupa Hastanesi'nden çıkarılıyor

İsrail Gazze’de yeni bir kara saldırısına mı hazırlanıyor? İsrail ordusu Han Yunus ve Refah’ta tahliye emri verdi. İsrail ordusunun Arap medyası sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı duyuruda, belirlenen bölgelerdeki insanların güvenlikleri için derhal tahliye edilmesi gerektiğini yazdı. Han Yunus’taki Gazze-Avrupa Hastanesi çalışanları, İsrail’in hastanenin bulunduğu bölgenin boşaltılması yönündeki uyarısının ardından hasta, yaralı ve cihazların tahliyesine başladı.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2024, 09:29 Güncelleme 02 Temmuz 2024, 13:47
İsrail ordusu kara saldırısına mı hazırlanıyor? Han Yunus ve Refah’ta tahliye emri! Hasta ve yaralılar Avrupa Hastanesi’nden çıkarılıyor

İÇİNDEKİLER

İsrail Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'ta tahliye emri verirken yeni bir kara saldırısına hazırlandığını işaret ediyor.

İSRAİL HAN YUNUS VE REFAH'I BOŞALTIYOR

New York Times, İsrail ordusunun pazartesi günü Han Yunus ve Refah'ın bazı mahallelerinde tahliye emri verdiğini iddia etti. Bu tür emirlerin ordunun kara saldırısı planladığını işaret ettiğini belirten New York Times, Han Yunus yakınlarındaki Avrupa Gazze Hastanesi'nde de doktorların tahliye emri aldıklarını söylediğine dikkat çekti.

BM 250 BİN KİŞİYİ İŞARET ETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinden 250 bin Filistinlinin kaçmak zorunda kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

UNRWA'nın sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Filistinlilerin "harap haldeki Han Yunus'a geri dönmek zorunda kalmasından sadece birkaç hafta sonra" yerinden edilmiş insanlara bölgeyi yeniden boşaltmaları yönünde uyarılar yaptığı kaydedildi.

Bölgedeki Filistinlilerin "bir kez daha" yerinden edilmekle karşı karşıya olduğu ve Gazze Şeridi'nde hiçbir yerin güvenli olmadığı vurgulanan açıklamada, "(Han Yunus'tan) 250 bin kişinin kaçmak zorunda kalacağını tahmin ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

IDF SÖZCÜSÜNDEN TAHLİYE MESAJI

İsrail ordusunun Arap medyası sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı duyuruda, belirlenen bölgelerdeki insanların güvenlikleri için derhal tahliye edilmesi gerektiğini yazdı.

AVRUPA HASTANESİ'NDEN TAHLİYE BAŞLADI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana şiddetli saldırı düzenlediği Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi çalışanları, İsrail'in hastanenin bulunduğu bölgenin boşaltılması yönündeki uyarısının ardından hasta, yaralı ve cihazların tahliyesine başladı.

AA muhabirine konuşan sağlık kaynakları, Gazze Şeridi'nde faaliyetteki az sayıdaki sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi'nden tahliye edilen hasta ve yaralıların kent merkezindeki Nasır Hastanesi'ne nakledildiğini ifade etti.

Kaynaklar, hastanenin veya çevresinin bombalanması durumunda zarar görecekleri endişesiyle ekiplerin "hastanedeki tıbbi alet ve cihazları da tahliye etmeye başladığını" bildirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN