İsrail’in siber suikast geçmişi! O isimleri de cep telefonları ile öldürmüşlerdi

Lübnan’da Hizbullah’a yönelik saldırısının ardından gözler İsrail’e dönerken Tel Aviv’den herhangi bir açıklama gelmedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bakanlarına röportaj yasağı getirdiği bilinirken İngiliz basını ise İsrail’in siber suikastlarının dosyasını açtı. İşte, İsrail’in Lübnan’daki saldırı ile benzer nitelikteki suikastları…

Giriş Tarihi 18 Eylül 2024, 12:42 Güncelleme Tarihi 18 Eylül 2024, 12:59
İsrail’in siber suikast geçmişi! O isimleri de cep telefonları ile öldürmüşlerdi

İÇİNDEKİLER

Hizbullah'a yönelik Lübnan'da eş zamanlı düzenlenen siber saldırının ardından gözler İsrail'e döndü. İsrail saldırıyı üstlenmese de geçmişte benzer tarzda pek çok suikast düzenledikleri biliniyor.

İSRAİL'İN SİBER SUİKASTLARI

İngiliz Financial Times, İsrail'in uzun zamandır "düşmanlarını" takip etmek ve öldürmek için telefonları ve benzer cihazları kullandığını hatırlattı ve İsrail'in bu yolla işlediği cinayetlerin dosyasını açtı.

FKÖ TEMSİLCİSİNİN TELEFONUNA PATLAYICI

MOSSAD ajanları 1972 yılında Münih Olimpiyatları'nda 11 İsrailli sporcunun öldürülmesinin ardından Filistin Kurutuluş Örgütü'nden (FKÖ) intikam almak için Paris'teki FKÖ Temsilcisi Mahmud Hamshari'nin dairesinde kullandığı telefonun mermer tabanını değiştirmişti.

5 Eylül 1972'de Filistinli militanlar Münih'te İsrail Olimpiyat takımının 11 üyesini rehin aldı.5 Eylül 1972'de Filistinli militanlar Münih'te İsrail Olimpiyat takımının 11 üyesini rehin aldı.

ÖNCEDEN YERLEŞTİRİP UZAKTAN PATLATTILAR

Hamshari 8 Aralık tarihinde telefonunu açtığında, yakında bulunan bir İsrail ekibi replika üssün içine yerleştirilmiş patlayıcıları uzaktan patlattı. Bir bacağını kaybeden Hamshari, kısa süre içinde hayatını kaybetti.

ŞİN BET'TEN HAMAS'A CEP TELEFONLU TUZAK

1996 yılına gelindiğinde ise İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin Bet, Hamas üyesi Yahya Ayyaş'ı Motorola Alpha cep telefonu ile öldürdü. Ayyaş, babasından gelen bir aramayı açması sonucunda patlayan bomba ile hayatını kaybetti.

50 GRAM PATLAYICI YERLEŞTİRDİLER

İsrail'in Ayyaş'ın telefonuna yaklaşık 50 gram patlayıcı sakladığı bildirildi. Bu da telefonu kulağına tutan bir kişiyi öldürmeye yetecek bir miktar olarak kayda geçildi.

NETANYAHU'DAN KONUŞMA YASAĞI

Lübnan'da düzenlenen saldırının ardından gözler İsrail'e yönelirken Hizbullah da saldırının İsrail tarafından yapıldığını belirtti.

İsrail ordusu saldırı hakkında yorum yapmayı reddetti ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun salı akşamı patlamaların ardından üst düzey güvenlik yetkilileriyle istişarelerde bulunduğu ve bakanlarına basına röportaj vermelerini yasakladığı biliniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN