İsveç terörle tanıştı

Stockholm'de önceki gün meydana gelen patlamaların terör saldırısı olduğu açıklandı. Yetkililer, kamusal alanlarda güvenlik önlemlerini artırdı.

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 13 Aralık 2010
İsveç terörle tanıştı

İÇİNDEKİLER

İsveç'in başkenti Stockholm'de önceki gün meydana gelen patlamaların bir 'terör saldırısı' ve ilk belirlemelere göre canlı bomba eylemi olduğu ortaya çıktı. Stockholm'un en işlek caddesi Drottninggata'da önceki geceki patlamalarla ilgili polisin yaptığı teknik incelemelerin tamamlandığı bildirildi. İsveç Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile istihbarat birimi SAPO'nun yaptığı çalışmaların ilk sonuçlarına göre, patlama bir kişinin üzerine bağladığı bombayı patlatmasıyla meydana geldi. SAPO'dan Anders Thornberg bugün düzenlediği basın toplantısında, saldırının ciddi bir 'terör saldırısı' olduğunu söyledi.

TEHDİT EDİLMİŞLERDİ
Polisten yapılan açıklamada patlama sırasında ölen kişinin, ilk belirlemelere göre bombayı üzerinde patlatan kişi olduğu kaydedildi. Yetkililer, iki patlamanın birbiriyle bağlantılı olduğunu da açıkladı. Her iki patlamadan önce polise ve İsveç Haber Ajansı TT'ye tehdit içerikli bir e-posta gönderildiği belirtilirken, bu e-postanın ikinci patlamanın meydana geldiği aracın sahibine ait olduğu öne sürüldü. Bununla beraber Stockholm'deki kamuya açık toplu alanlarda güvenlik önlemleri artırıldı.