Joe Biden'ın desteklediği Kamala Harris'in adaylığı kesinleşti! 36 saatten az sürdü!

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim heyecanı kızışıyor. Başkanlık yarışından çekilen Joe Biden'ın desteğini açıkladığı mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, delegelerden yeterli oyu toplayarak Demokratların resmi adayı oldu.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2024, 22:41 Güncelleme Tarihi 03 Ağustos 2024, 08:22
Joe Biden’ın desteklediği Kamala Harris’in adaylığı kesinleşti! 36 saatten az sürdü!

İÇİNDEKİLER

Demokrat Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, Cuma günkü açıklamasında, mevcut ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in partisinin başkan adayı olması için delegelerden yeterli oyu aldığını duyurdu.

Demokratların ABD Başkan adayı Kamala HarrisDemokratların ABD Başkan adayı Kamala Harris

''BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ONUR DUYUYORUM''

Demokrat Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, çevrimiçi olarak yaptığı duyuruda, Kamala Harris'in Demokratların adayı olmak için gerekli oyu aldığını açıkladı.

Delegeler, Perşembe günü adaylık için oylarını sanal ortamda kullanmaya başladı ve açıklama bugün etkinlik devam ederken geldi. Oy kullanma süreci ise Pazartesi akşamına kadar devam edecek.

Partisinin ilk siyahi kadın adayı olmaya hazırlanan Kamala Harris, destekçileriyle yaptığı görüşmede "Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı için Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum" dedi "Kolay olmayacak. Ama bunu başaracağız. Gelecekteki başkanınız olarak, bu mücadeleye hazır olduğumuzu biliyorum." diye de ekledi.

Kamala Harris, Joe BidenKamala Harris, Joe Biden

36 SAATTEN AZ SÜRDÜ

Joe Biden'ın yeniden adaylık kampanyasını sonlandırıp Harris'i desteklemesinin hemen ardından Harris'in adaylık için tek ciddi aday olacağı açıktı. Potansiyel rakipler de dahil olmak üzere partinin neredeyse tamamı Kamala Harris'i yoğun bir şekilde destekledi ve aday olmak için yeterli sayıda delegeden oy alması 36 saatten kısa sürdü.

Kamala Harris böylece adaylık için gerekli 300 delegenin imzasını toplayan tek aday olması nedeniyle oy pusulasında yer alan tek isim oldu.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump - Demokratların adayı Kamala HarrisCumhuriyetçilerin adayı Donald Trump - Demokratların adayı Kamala Harris

HARRİS, OBAMA'NIN EKİBİYLE HAZIRLANIYOR

Harris, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'la karşılaşmaya hazırlanırken, kampanya ekibi kıdemli kadrosunu yeniden düzenliyor ve eski Başkan Barack Obama'nın başarılı kampanyalarından deneyimli isimleri kadroya dahil etmeye hazırlanıyor.

Harris ayrıca yardımcısını seçme sürecinin de son aşamasında. ABD merkezli CNN'in haberine göre, Harris'in hafta sonu Minnesota Valisi Tim Walz, Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Arizona Senatörü Mark Kelly, Kentucky Valisi Andy Beshear, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ve Illinois Valisi JB Pritzker gibi isimlerle görüşmesi bekleniyor.

KAMPANYA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK

Harris ve başkan yardımcısı adayı, önümüzdeki hafta seçimin kritik eyaletlerinde kampanya yürütecek ve ilk olarak Salı akşamı Philadelphia'da düzenlenecek mitingle kampanyaya başlayacak.

Demokratlar, resmi adaylarını belirlemek için başlattığı oylamanın, Harris'in başkan yardımcısı adayını açıklamasından önce sona ereceği öngörülüyor.

Parti kuralları gereği başkan yardımcısı adayının onaylanması için de ayrıca bir oylama yapılması gerekmiyor.

Resmi oylama sanal olarak gerçekleşirken, delegeler 19 Ağustos'ta Chicago'da başlayacak Demokrat Parti kongresinde törensel bir yoklama yapacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN