Hür Demokrat Partili (FDP) Maliye Bakanı Christian Lindner ise ülkenin kuzey batısında yer alan Emsland nükleer santrali de dahil olmak üzere kalan üç santralin gerekirse nisan ayından sonra bile çalıştırılmasını önermişti.
Bu arada, bazı siyasilerde geçen yıl kapatılan diğer üç nükleer santralin yüksek enerji fiyatları ve olası elektrik kesintileri karşısında yeniden çalıştırılması için çağrıda bulunmuştu.
NÜKLEER ENERJİYİ TERK ETME KARARI
Almanya, 2011'de Japonya'da yaşanan Fukuşima nükleer faciası sonrası nükleer enerjiyi terk etme kararı almıştı.
Söz konusu facia sonrası Alman hükûmetinin çıkardığı nükleer enerjiden çıkış yasası uyarınca son üç nükleer enerji santralinin de 2022 sonuna kadar kapatılması planlanıyordu.
Almanya, 2021'de 30 yıldır aktif olan 3 nükleer santrali daha kapatmıştı, geri kalan 3 santrali ise 2022 sonunda kapatmayı planlıyordu.
DW'NİN 'NÜKLEER' İKİYÜZLÜLÜĞÜ: ALMANYA'DA İYİ TÜRKİYE'DE KÖTÜ
Söz konusu gelişme Almanya Devleti tarafından fonlanan Deutsche Welle'nin (DW) Türkçe hesabı, söz konusu gelişmeyi nükleer santralin çiçeklerle donatılan fotoğraflarıyla servis etti.
Aynı DW, Türkiye'nin yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nden ise, "Doğaya ve insana zarar verecek" diye bahsetmişti.
'DEZENFORMASYONLA MÜCADELE KANUNUNU' HEDEF ALMIŞTI
Türkiye karşıtı haberleriyle sıkça gündeme gelen Alman medya kuruluşu DW, son olarak 'dezenformasyonla mücadele kanununu' hedef almıştı. Bu yasayla benzerlik taşıyan Almanya'daki "Netzwerkdurchsetzungsgesetz" (NetzDG) yasasına tek bir eleştiri dahi yapmayan DW, konu Türkiye olunca düzenlemeyi yerden yere vurdu. DW yaptığı yayınlarda yasa tasarısı ile ilgili 'sansür yasası' ifadelerini kullanmıştı.