Kassam Tugayları aylar sonra ilk kez ‘esirlerin akıbeti belli olacak’ diyerek paylaşmıştı: İsrailli üç rehineden haber geldi! Soykırımcının kara propagandası yine patladı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, üç İsrailli esirin videosunu paylaşarak “Ne düşünüyorsun? Hepsi öldürüldü? Kimisi öldü kimisi yaralandı? Hala hayattalar? Bu gece size onların akıbetini bildireceğiz.” ifadeleriyle yeni bir videonun geleceğini duyurmuş ve soykırımcı İsrail hükümetinin İsraillilere yalan söylediğini belirtmişti. Kassam Tugaylarının pazartesi gecesi paylaştığı videoda esirlerin akıbeti belli olurken soykırımcı İsrail ile PR ajansı gibi çalışan ABD ve İngiliz basınının kara propagandası bir kez daha patladı. Videoda konuşan İsrailli esir Noa Argamani, diğer iki esirin İsrail bombardımanında öldüğünü açıkladı. İşte, soykırımcı İsrail'in yalanları ve Hamas’ın ortaya çıkardığı gerçekler…

Giriş Tarihi 15 Ocak 2024, 17:09 Güncelleme 16 Ocak 2024, 11:04
Kassam Tugayları aylar sonra ilk kez ‘esirlerin akıbeti belli olacak’ diyerek paylaşmıştı: İsrailli üç rehineden haber geldi! Soykırımcının kara propagandası yine patladı

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail Gazze'de üç aydır soykırım suçu işlerken Hamas ise Aksa Tufanı Operasyonu'ndan bu yana elinde tuttuğu esirlere en ufak bir zarar bile vermedi. Soykırımcı ise Hamas hakkında kara propagandaya devam ederken dün akşam İzzeddin el Kassam Tugayları, esirlerden üçünün görüntülerini paylaştı ve "Yarın size onların akıbeti hakkında bilgi vereceğiz. Hükümetiniz yalan söylüyor" şeklinde bir duyuru yaptı. Pazartesi akşamı Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yayımlanan videoda üç esirden ikisinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Üç esirin de konuşmalarına yer verilen videoyu sonlandıran İsrailli esir Noa Argamani; Etai Firsky, Yosi Sherabi'nin soykırımcı İsrail'in bombardımanında öldüğünü duyurdu.

"HÜKÜMETİNİZ SİZE YALAN SÖYLÜYOR"

Soykırımcının destekçisi ABD ve İngiliz basını kara propagandaya devam edip Hamas'ın "3 rehinenin akıbeti ile dalga geçtiğini" iddia ederken Kassam Tugaylarından ikinci bir video geldi. Üç rehinenin görüntülerini paylaşan Kassam Tugayları, "Ne düşünüyorsun? Hepsi öldürüldü mü? Kimisi öldü kimisi yaralandı mı? Hala hayattalar mı? Bu gece size onların akıbetini bildireceğiz." ifadeleriyle yeni videonun pazartesi akşamı geleceğini duyurdu ve soykırımcı İsrail hükümetinin İsraillilere yalan söylediğini belirtti.

KASSAM SON VIDEOYU PAYLAŞTI KARA PROPAGANDA PATLADI

El Kassam Tugayları, pazartesi akşamı, iki gündür duyurusunu yaptıkları videoyu paylaştı. Videonun başında her üç esirin de konuşmalarına yer verilirken ilerleyen dakikalarda gerçekler de ortaya çıktı.

Kassam Tugaylarının paylaştığı son videoda İsrailli esirlerden ilki "İki kez terk edildim. Birincisi B'iri'de korunmadığımız zaman. İkincisi bizi eve götürmediklerinde... Netanyahu lütfen savaşı durdur. Bizi eve götür. Zor koşullar altındayız. Ne yiyecek var ne de su. Her an her yerde tehlike altındayım." ifadelerini kullandı.

İkinci sırada konuşan Noa Argamani ise "Ne su var ne de yiyecek.Tüm kaynaklar tükendi. El Kassam askerleri bize iyi davranıyor. Ellerinden geldiğince bizimle ilgileniyorlar ama fazla kaynak kalmadı." şeklinde konuştu.

Üçüncü kişi "Savaş devam ederken durumumuz daha zor hale geliyor ve tehlike artıyor. "Bu yüzden savaşın artık durması gerekiyor." şeklinde konuşurken gerçekleri yeniden ekrana yansıtılan Noa Argamani ortaya çıkardı.

ÜÇ ESİRDEN İKİSİ İSRAİL BOMBARDIMANINDA ÖLDÜ

İsrailli esir Noa Argamani videoda kendisi ile kalan diğer iki İsrailli esirin yine soykırımcı İsrail bombardımanında öldüğünü söyledi. Soykırım ordusu IDF'nin bombardımanında kendisinin de yaralandığını belirten Argamani, Kassam Tugaylarının esirlerin hayatını korumak için de uğraştığını söyledi. İşte, Argamani'nin soykırımcı İsrail'in kara propagandasını ortaya çıkaran o konuşması...

Bir binada bulunuyordum. IDF hava saldırısı ile bombalandı. F16 savaş uçağı roketleri bizi 3 kez vurdu. 2 roket patladı, biri patlamadı. Binada El Kassam askerleri ve 3 rehine ile birlikteydik. Ben (Noah Arghamani), Etai Firsky, Yosi Sherabi… İçinde bulunduğumuz bina vurulduktan sonra hepimiz enkazın altında kaldık. El Kassam askerleri benim ve Etai'nin hayatını kurtardı. Yosi'yi kurtaramadık. Günler sonra... 2 gece...Etai ve ben, başka bir yere yerleştirildik. Nakil sırasında Etai bir IDF hava saldırısında vuruldu, kurtulamadı. Ben başımdan yaralandım. Kafam şarapnellerle dolu ve vücudumda yaralar var. Etai Firsky ve Yosi Sherabi bizim IDF hava saldırılarımız yüzünden öldüler. Bu çılgınlığı durdurun ve bizi ailelerimize kavuşturun. Hala hayattayken bizi eve götürün

SOYKIRIMCININ PR AJANSLARINDAN KARA PROPAGANDA
Kassam Tugaylarına ait Telegram hesabından paylaşılan videonun ardıdnan soykırımcı İsrail'in PR ajanslığını üstlenen ABD ve İngiliz basını ise esir takası ve ateşkes olmaksızın yaşlı esirlerin serbest bırakıldığını unutturmaya çalışarak Hamas'ın üç esiri öldüreceğine yönelik algı oluşturmaya çalıştı.

7 EKİM'DEN BU YANA İLK KEZ GÖRÜLMÜŞLERDİ

Kassam Tugayları tarafından paylaşılan videoda 26 yaşındaki Argamani, 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itai Svirsky görüldü. Her üç esir de 7 Ekim'den bu yana ilk kez görülmüş oldu.

ÖNCE NEW YORK POST SONRA DAILY MAIL

7 Ekim'den bu yana Hamas ile ilgili yalanları yayan ABD gazetesi New York Post, pazar günü yayımlanan ilk videoyu "Hamas, rahatsız edici propaganda videosunda aralarında Noa Argamani'nin de bulunduğu 3 rehinenin kaderiyle dalga geçiyor" ifadeleri ile paylaşmıştı.

İngiliz Daily Mail ise "Hamas, 100 gün önce kaçırılması dünyayı tiksindiren 26 yaşındaki Noa Argamani'nin de aralarında bulunduğu İsrailli rehinelerin tüyler ürpertici videosunu yayımladı ve 'yarın size onların akıbeti hakkında bilgi vereceğiz' uyarısında bulundu" ifadelerini kullanmıştı.