Nasrallah öldü mü? Bilmece sürüyor: İsrail ve Hizbullah'tan peş peşe açıklama

Hizbullah’tan son dakika Nasrallah açıklaması geldi. İsrail dün Lübnan’a düzenlenen saldırıyı üstlenip Nasrallah’ı öldürdüklerini iddia ederken Hizbullah ise Nasrallah’ın ölüm iddiaları ile ilgili “İnkar da etmiyoruz doğrulamıyoruz da” dedi ve dua istedi. Peki, Nasrallah öldü mü? İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Hizbullah'ın tüm komuta kademesinin etkisiz hale getirildiğini iddia etti. İşte, dünyanın konuştuğu bilmece ile ilgili tüm detaylar…

Giriş Tarihi :28 Eylül 2024 , 10:27 Güncelleme Tarihi :28 Eylül 2024 , 12:21
Nasrallah öldü mü? Bilmece sürüyor: İsrail ve Hizbullah’tan peş peşe açıklama

İÇİNDEKİLER

İsrail, Lübnan'a düzenlediği son saldırının ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü iddia etti. Lübnan ve İran basını ise Nasrallah'ın hayatta olduğunu öne sürerken Hizbullah bilmecesi dünyanın gündemine oturdu. Hizbullah'tan gelen son dakika açıklaması ise dengeleri alt üst etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından cuma günü vurulan binalarda hayatını kaybettiği iddia edildi, AFPHizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından cuma günü vurulan binalarda hayatını kaybettiği iddia edildi, AFP

İSRAİL RESMEN ÜSTLENDİ

İsrail ordusu, yapılan son dakika açıklaması ile dün Hizbullah karargahına yapılan saldırıyı resmen üstlendi. İsrail'den yapılan açıklamada "Hizbullah güney cephesi komutanı Ali Karaki de öldürüldü" dedi.

"CUMADAN BERİ HABER ALAMIYORUZ"

İsrail'in ardından Hizbullah'tan da flaş bir Nasrallah açıklaması geldi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada İsrail tarafından öldürüldüğü iddia edilen Nasrallah için "Cumadan beri haber alamıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

REUTERS "ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEMEK ERKEN" DEMİŞTİ

Nasrallah ile ilgili iddialar devam ederken Reuters üst düzey bir İsrailli yetkiliye atıfta bulunarak "Saldırıda üst düzey Hizbullah liderleri hedef alındı ve Nasrallah'ın öldürüldüğünü söylemek için henüz çok erken." dedi.

İsrail, Nasrallah'ı vurmaya çalışıp çalışmadığı konusunda bir açıklama yapmadı ancak üst düzey bir İsrailli yetkili, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarının hedef alındığını söyledi. Reuters İsrailli bir yetkilinin "Sanırım söylemek için çok erken... Bazen başarılı olduğumuzda gerçeği gizliyorlar" şeklindeki ifadelerini aktardı.

LÜBNAN VE İRAN "NASRALLAH GÜVENDE" DİYORDU

Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın hayatta olduğunu söylüyordu. İran'ın Tasnim haber ajansı da Nasrallah'ın güvende olduğunu bildirdi. Üst düzey bir İranlı güvenlik yetkilisi Tahran'ın durumunu kontrol ettiğini iddia ediyordu.

HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah'ın füze birimi komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed İsmail'in öldürüldüğü bildirildi.

LÜBNAN-İSRAİL HATTINDA MİSİLLEME SAVAŞI

İsrail'in Lübnan'daki saldırıları bu hafta yeni bölgelere yayıldı. Cumartesi günü, Lübnan'ın Beyrut'un güneydoğusundaki Bhamdoun dağ kasabasına bir hava saldırısı düzenlendi. Bhamdoun Belediye Başkanı Velid Hayrallah, Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırının büyük ve boş bir araziyi vurduğunu ve herhangi bir can kaybına yol açmadığını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN