Son olarak 15 yaşındaki Pema Lama adlı bir çocuk Katmandu'daki Hilton Oteli'nin enkazından kurtarıldı. Yaklaşık 3 metre derinlikteki enkazdan çıkarılan Lama'nın ilk sözü "Üşüyorum" oldu. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) arama kurtarma ekibi şefi Andrew Olvera, Lama'nın yıkılan binanın iki duvarı arasına sıkıştığını açıkladı.Yatırıldığı sedyeye sabitlenerek hastaneye kaldırılan Lama'nın durumunun iyi olduğu açıklandı.
Öte yandan, depremin bilançosu ise giderek ağırlaşırken ölenlerin sayısının 5 bin 500'e çıktığı bildirildi.
Nepal'in başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı olmuştu. Deprem nedeniyle Hindistan'da 72, Tibet'te de 25 kişi hayatını kaybetti.
Nepal'deki arama kurtarma çalışmalarına Türkiye de destek veriyor.
Kurtarma ekipleri, yerle bir olan bölgede "Mucize" dedirten olaylarla karşılaştı.
BEBEK HAYATA DİRENDİ
Önceki gün ağlayan bir bebek sesi duyan ekipler, 22 saatlik çalışmanın ardından bina enkazında çaresizce yatan 4 aylık bir bebeği canlı olarak kurtardı. Bir başka mucize kurtuluşa ise 5 katlı binanın enkazından 36 saat sonra çıkartılan 40 yaşındaki bir kadın imza attı. 50 saat boyunca iki beton plakanın arasında mahsur kalan Sunita Sitoula adlı kadın da enkazdan çıkarıldıktan sonra ailesine sarılarak ağladı.
SAPA SAĞLAM ÇIKTI
Kurtarma ekiplerini en çok şaşırtan olay ise enkazda tam 82 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen 28 yaşındaki Rishi Khanal'ın hikayesi oldu. Enkazdan kurtulduktan sonra ciddi bir yara almadığı görülen Khanal, kurtarılana kadar kendi idrarını tüketerek sıvı ihtiyacını giderdiğini ve bu şekilde hayatta kaldığını anlattı.