Oprah Winfrey, Trump'a rakip mi olacak?

Giriş Tarihi 08 Ocak 2018, 21:42 Güncelleme Tarihi 08 Ocak 2018, 21:52
Oprah Winfrey, Trump’a rakip mi olacak?

İÇİNDEKİLER



Ünlü ABD'li sunucu Oprah Winfrey'in çok yakın iki arkadaşının, Oprah'ın 2020 yılında yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde başkan adayı olmayı düşündüğünü söylediği iddia edildi.



SİYASİ TECRÜBESİ AZ
CNN'in, Winfrey'in çevresine dayandırarak verdiği haberde, Oprah Winfrey'in Başkanlık yarışına girmeyi "aktif bir şekilde düşündüğü" kaydedildi. Demokrat Parti'nin 2018 yılı ortalarında aday adaylarını açıklamaya başlayacağı belirtilen haberde, henüz partinin bir aday adayının olmadığı da hatırlatıldı.



Ünlü sunucunun yıllardır devam eden televizyon programında oluşturduğu imajın kendisine Demokrat Partiden adaylık kapısını açabileceği belirtiliyor.

Winfrey'in yeterince siyasi tecrübesinin olmayışı ise sunucuya yönelik eleştirilerin başında geliyor.




Pazar akşamı Altın Küre ödüllerinde yaptığı sıradışı konuşmanın ardından, Winfrey'in aday olacağı iddiaları daha da güçlendi. Winfrey yaptığı konuşmada "Yıllardır erkek egemenliğinin altında ezilen kadınların artık kendi güçlerinin farkında olma zamanı geldi" demişti.



"TECRÜBEYE İHTİYAÇ YOK"

Aralık 2017'de Bloomberg'e verdiği röportaj sonrasında muhabirin "Çok net bir şekilde görülüyor ki ABD'de Başkan olmak için tecrübeye ihtiyaç yok" şeklindeki yorumu üzerine Oprah Winfrey, "Tecrübemin olmadığını düşünüyordum, (Başkan Donald Trump'a atıfta bulunarak) Fakat şu anda ülkede neler olduğunu görünce fikrim değişti." ifadesini kullanmıştı.