Rabia işaretine 6 ay hapis

Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi, Rabia işaretli broşür dağıtan 3 aktivisti, "Arap ülkesi ile ilişkileri bozmaktan" 6'şar ay hapis cezasına mahkum etti.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Rabia işaretine 6 ay hapis
Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi, Rabia işaretli broşür dağtan 3 aktiviste, "Arap ülkesi ile ilişkileri bozmaktan" 6'şar ay hapis cezası verdi.

Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi, Mısır'daki Rabiat-ül Adeviyye Meydanı'nda hayatını kaybedenlerle dayanışma için Rabia işareti bulunan broşür dağıtan Hammam Kafişeh, Eymen el- Bahrevi ve Ziya eş-Şelbi'yi, "Arap ülkesi ile ilişkileri bozmaktan" 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Aktivistlerin avukatı Aldülkadir el- Hatip AA muhabirine yaptığı açıklamada müvekillerinin, arka sayfasında Rabia işareti bulunan broşürleri "hükümetin izni olmadan" dağıtarak "Arap ülkesi ile ilişkilere zarar vermekten" suçlandığını ve 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildiklerini söyledi.

Aktivistler Kaşifeh, Bahrevi ve Şelbi geçen yıl Eylül ayında, Rabia işareti bulunan broşürleri dağıtırken Ürdün polisi tarafından gözaltına alınmıştı.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.