Sicilya’da batan lüks yatta büyük gizem! Mike Lynch ölü bulundu: Suç ortağı iki gün önce hayatını kaybetmişti! Kaza mı cinayet mi

Dünyaca ünlü teknoloji devi milyarder Mike Lynch Sicilya açıklarında hortum sonucu batan yatın enkazında ölü bulundu. 22 kişinin bulunduğu yatta toplamda 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan bir kişinin ise yeri tespit edildi. Öte yandan olayın seyrini değiştirecek bir detay gündeme damga vurdu. Dolandırıcılık davasından hapis yatan Lynch’in suç ortağının da tekne kazasından sadece iki gün önce geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Peki, suç ortaklarının neredeyse eş zamanlı ölümü kaza mı cinayet mi?

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2024, 10:53 Güncelleme Tarihi 22 Ağustos 2024, 14:51
Sicilya’da batan lüks yatta büyük gizem! Mike Lynch ölü bulundu: Suç ortağı iki gün önce hayatını kaybetmişti! Kaza mı cinayet mi

İÇİNDEKİLER

Sicilya'da fırtına sonucu oluşan hortumda lüks yat Bayesian'ın batması sonucu kaybolan dünyaca ünlü teknoloji devi milyarder Mike Lynch ve kızı enkazda ölü bulundu.

Yetkililer, yatta İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı olmak üzere 22 kişi bulunduğunu bu kişilerden ise 15'inin kurtarıldığını duyurdu.

Kayıp yedi kişi arasındaki tüm erkeklerin ve Lynch'in 18 yaşındaki kızınında cesedinin sudan çıkarıldığı, kalan bir kişinin ise yerinin tespit edildiği öğrenildi.

SUÇ ORTAĞI DA 2 GÜN ÖNCE ÖLDÜ

18 milyon dolarlık lüks yelkenli geminin neden battığına ilişkin soru işaretleri devam ederken ortaya çıkan kritik bir detay gündeme damga vurdu.

KAZA MI CİNAYET Mİ?

Lynch'in suç ortağı Stephen Chamberlain'in cumartesi günü Cambridgeshire'da koşarken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Chamberlain'in de Lynch ile neredeyse eş zamanlı bir kazaya kurban gitmesi yat faciası ile ilgili soru işaretlerini artırdı.

Stephen Chamberlain daha önce Mike Lynch ile birlikte ABD dolandırıcılık davasında beraat etmişti.Stephen Chamberlain daha önce Mike Lynch ile birlikte ABD dolandırıcılık davasında beraat etmişti.

Peki, milyarder Mike Lynch kimdir? Stephen Chamberlain ile aralarında nasıl bir ilişki var? Nasıl oldu da suç ortakları peş peşe kazalarda hayatını kaybetti?

15 DOLANDIRICILIK SUÇLAMASINDAN AKLANMIŞTI

İngiltere'nin Bill Gates'i olarak nitelendirilen Mike Lynch, yaklaşık üç ay önce 2011 yılında şirketi Autonomy'nin Silikon Vadisi devi Hewlett-Packard tarafından 11.1 milyar dolara satın alınması dolayısıyla ABD'de karşı karşıya kaldığı 15 dolandırıcılık suçlamasından aklanmıştı.

Mike LynchMike Lynch

CAMERON'IN BİLİM DANIŞMANI

Brüksel'de 1998'de halka açılan Autonomy adlı şirketi büyük bir hızla büyüyen ve Londra Borsası'na taşınan Lynch, başbakanlık döneminde David Cameron'a bilim danışmanlığı da yapmıştı.

2006 yılında girişimciliğe hizmetlerinden dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı alan Lynch, şirketinde "ciddi muhasebe usulsüzlükleri"nin ortaya çıkmasının ardından 8,8 milyon dolar zarar etti.

2006'dan bu yana itibarını kurtarmaya çalışan Lynch, şirketin eski finans direktörü Sushovan Hussain'in 2018'de dolandırıcılıktan suçlu bulunması ve ABD'de beş yıl hapis cezasına çarptırılması ile itibarını yeniden kaybetmişti. Lynch, 2022'de HP tarafından Hussain'in hileli uygulamalarından haberdar olduğu gerekçesi ile açılan hukuk dolandırıcılığı davasını kaybetti.

SUNDAY TIMES'IN ZENGİNLER LİSTESİNE ADINI YAZDIRDI

Lynch ailesi 500 milyon sterlinlik servetleri ile 2024 Sunday Times Zenginler Listesi'nde yer alıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN