Trump ve Putin yarın görüşecek: Masada Ukrayna var! Kremlin doğruladı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yarın görüşeceğini bildirdi. Trump, "Ukrayna'daki savaşı sona erdirebilir miyiz görmek istiyoruz. Belki yapabiliriz belki yapamayız ama bence çok iyi bir şansımız var." dedi. Kremlin görüşmeyi doğrulurken hangi konuların ele alınacağı sorusu yanıtsız kaldı.

Giriş Tarihi :17 Mart 2025 , 07:28 Güncelleme Tarihi :17 Mart 2025 , 14:28
Trump ve Putin yarın görüşecek: Masada Ukrayna var! Kremlin doğruladı

ABD Başkanı Donald Trump, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşacağını açıkladı.

Trump, Florida'dan Washington'a gittiği uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)

SALI GÜNÜ PUTİN İLE KONUŞACAĞIM

Başkan Trump, "Salı gününe kadar açıklayacak bir şeyimiz olup olmadığını göreceğiz. Salı günü Başkan Putin ile konuşacağım. Hafta sonu pek çok çalışma yapıldı. Bu savaşı sona erdirip erdiremeyeceğimizi görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)ABD Başkanı Donald Trump (Reuters)

Trump, Putin ile "toprak" ve "enerji santralleri" hakkında konuşacaklarını da aktardı.

KREMLİN GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın yapacağı telefon görüşmesi için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin gündemdeki konulara dair sorularını yanıtladı.

Kremlin (AA)Kremlin (AA)

ABD Başkanı Trump'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yapacağı yönündeki açıklamasını doğrulayan Peskov, "Evet, bu gerçek. Salı günü için böyle bir görüşme hazırlanıyor." ifadesini kullandı.

Peskov, "bu görüşmede hangi konuların ele alınacağı" yönündeki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Putin ve Trump (AA)Putin ve Trump (AA)

ABD'de Amerika'nın Sesi'nin (Voice of America-VOA) ve bazı medya kuruluşlarının kapatılmasını değerlendiren Peskov, bunların Rusya'da talep görmediğini belirterek, "Bu, ABD'nin egemen kararı." ifadesini kullandı.

Peskov, Putin'in cephedeki Rus askeriyle sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.

Sözcü Peskov, Tacikistan'ın, Rusya'nın yakın ortağı ve müttefiki olduğunu kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN