Türk Kızılay’ın Gazze’de görev yapan yerel ekibinden haber yok: Büyük endişe içerisindeyiz
takvim.com.tr

Türk Kızılay'ın Gazze'de görev yapan yerel ekibinden haber yok: Büyük endişe içerisindeyiz

Türk Kızılay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de görev yapan yerel ekip ile iletişim kurulamadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, ""Gazze İçin Acil Çağrı! Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz. Maalesef hiçbir iletişim kanalı çalışmıyor ve tüm insani yardım çalışanları ile ilgili büyük bir endişe içindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Türk Kızılay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de görev yapan yerel ekip ile iletişim kurulamadığını duyurdu.



"BÜYÜK BİR ENDİŞE İÇİNDEYİZ"
Türk Kızılay sosyal medya hesabından yaptğı paylaşımda, "Gazze İçin Acil Çağrı! Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz. Maalesef hiçbir iletişim kanalı çalışmıyor ve tüm insani yardım çalışanları ile ilgili büyük bir endişe içindeyiz." ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK GÖREVLİLERİ VE SİVİLLER HEDEF OLMAMALIDIR"
Açıklamanın devamında, "İnsani yardım çalışanları, sağlık görevlileri ve siviller hedef olmamalıdır. BM Genel Kurulu'nda kabul edilen, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısına en kısa sürede uyulması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN