Uçuşlar askıya alındı! Ukrayna'dan Rusya'ya drone saldırısı

Ukrayna Rusya’yı kamikaze drone ile vurdu. Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin Sarayı’nın sadece 48 kilometre güneyini etkileyen büyük çaplı saldırının ardından üç büyük havalimanı, Moskova semalarında uçan İHA’lar nedeniyle kapatıldı. Moskova valisi Andrey Vorobyov, saldırıda 46 yaşındaki bir kadının öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Rusya’nın Kursk Bölgesi Valisi Aleksey Simirnov ise Kursk Nükleer Güç Santrali (NGS) bölgesinde araç geçişlerine kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2024, 08:01 Güncelleme Tarihi 10 Eylül 2024, 17:03
Uçuşlar askıya alındı! Ukrayna’dan Rusya’ya drone saldırısı

İÇİNDEKİLER

Ukrayna, dün gece Rusya'ya 140'tan fazla insansız hava aracı fırlattı ve Moskova'ya bugüne kadarki en büyük saldırıyı düzenledi.

KREMLİN'E SADECE KİLOMETRELER KALDI

Başkent Moskova'da yangınlara yol açan saldırı, Kremlin'in 48 kilometre güneyine kadar yaklaştı.

BİNALAR ALEV ALDI

Kiev'e ait kamikaze insansız hava araçlarının, şehrin hemen dışında bulunan Ramenskoye bölgesine düzenlediği saldırıda, binaların alevler içinde olduğu ve kaldırımların molozlarla kaplandığı çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki dört büyük havalimanından üçünde, şehrin semalarında uçuş yapan insansız hava araçları nedeniyle yaklaşık yedi saat uçuşlar durduruldu.

İHA saldırılarından biri, uçuşların yönlendirildiği Zhukovski Havalimanı'ndaki piste bile isabet etti.

Altı patlamanın duyulduğu havalimanında yangın çıktı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Moskova valisi Andrey Vorobyov, saldırıda 46 yaşındaki bir kadının öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

İHA'nın isabet ettiği binanın 11 ve 12'nci katlarında yangın çıktığı ve onlarca kişinin tahliye edildiği bildirildi.

ÜÇ BÜYÜK HAVALİMANI KAPATILDI

Moskova'nın dört büyük havalimanından üçü (Vnukovo, Domodedovo ve Zhukovski) gece boyunca süren saldırılar sırasında geçici olarak kapatıldı.

Rusya Sivil Havacılık Otoritesi Rosaviatsia'nın verilerine göre, toplam 48 uluslararası ve yurt içi uçuş başka havalimanlarına yönlendirildi.

RUSYA'DAN KURSK ADIMI: ARAÇ GEÇİŞLERİNE KISITLAMA

Rusya'nın Kursk Bölgesi Valisi Aleksey Simirnov, Kursk Nükleer Güç Santrali (NGS) bölgesinde araç geçişlerine kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Simirnov, yazılı açıklamasında, Kursk'ta Ukrayna ordusunun saldırıları nedeniyle terörle mücadele durumu ilan edildiğini anımsattı.

Bölgede ilave güvenlik önlemlerinin alınmasına karar verildiğini belirten Simirnov, Kursk NGS bölgesinde araç geçişlerinin kısıtlandırıldığını, geçişlerin civardaki yerleşim yerlerine yönlendirileceğini kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN