Yürüyen kale

Berlin'e g,den ABD Başkanı için yüksek teknoloji devreye girdi. Obama, 'canavar' lakaplı ve her türlü saldırıya dayanıklı olan zırhlı araca bindi...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :20 Haziran 2013
Yürüyen kale

ABD Başkanı Obama, Berlin ziyaretinde ileri teknoloji ile korunan limuzine bindi. Herkese "Düşmanı çok herhalde" dedirtti. Obama, göreve geldiğinden bu yana ilk kez Berlin'e gitti. İlk olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile bir araya geldi. Ancak tarihi ziyarete Obama'dan çok yüksek güvenlikli aracı damga vurdu.

ROKETE DAYANIKLI
Obama Berlin'de, Amerikan Başkanları için General Motors tarafından üretilen "Cadillac" marka tam zırhlı limuzine bindi. Obama'nın her gittiği ülkede kullandığı "Canavar" lakaplı zırhlı araç, yürüyen kale olarak nitelendiriliyor. Kurşun ve roket atışına dayanıklılık gösteriyor. Araçta, oksijen tüpleri ve kan üniteleri bulunuyor.

Bagaj: Oksijen tüpü ve yangın söndürme sistemi bagajda yer alıyor.
Arka Koltuklar: Obama'nın koltuklarının altında internet bağlantılı dizüstü bilgisayar, uydu telefonu ve doğrudan Pentagon'a bağlı olan bir de hat bulunuyor.
Arka Bölüm: Dört kişilik yolcu bölümü sadece Obama'nın indirebileceği bir camla şoför kısmından ayrılıyor. Yine sadece Obama'nın kullanabileceği bir de "panik düğmesi" yer alıyor.
Gövde: Sert titanyum ve alüminyum alaşımından yapılan gövde, seramik kullanılarak daha da güçlendirilmiş.
Şoför Camı: Araçta açılabilen tek cam. (Sadece 7.5 cm)
Makam Şoförü: CIA tarafından en zor şartlar altında bile aracı kullanabilecek şekilde eğitiliyor.
Lastikler: Çelik tellerle güçlendirilen lastikler, bombalara karşı da dayanıklı.
Savunma Aksesuarları: Gece görüş kameraları ve pompalı tüfeklerle donanmış savunma aksesuarları, göz yaşartıcı sprey ve Başkan'ın kan kaybetmesi durumuna karşı kan torbalarını da bulunduruyor.
Şase: 12.7 cm'lik güçlendirilmiş çelik, alttan gelecek bombalara karşı koruma sağlıyor.
Kapılar: Zırhlı kapılar 20.32 cm'lik kalınlığa sahip ve Boing 757'nin kabin kapıları kadar ağır.
Yakıt tankı: Zırhlı koruma altına alınan yakıt tankı, doğrudan darbe alsa bile patlamıyor.