2 Ağustos konut taşıt bireysel kredi faizleri son dakika düştü mü? Hangi bankalarda konut kredisi faiz oranları düştü? Yüz binlerce vatandaş merakla konut kredisi faizleri hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Kredi çekme düşüncesi olan vatandaşlar faiz oranları hakkında bilgi edinmek istiyor. Kredi faizlerinin düşüp düşmeyeceği merak konusu. Peki, Konut kredisi faizleri düştü mü? Konut kredisi faiz oranları hangi bankalarda düştü? İşte bankalardaki güncel kredi faiz oranları... Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.
KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ MÜ?
Ziraat Bankası kredi faiz oranlarında indirime gittiğini duyurdu. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredi faiz oranını 0.99 olarak belirledi.
Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları:
Kredi Tutarı Azami Vade Faiz Oranı
500.000'e kadar 180 ay Aylık 0,99
500.001 – 1.000.000 180 ay Aylık 1,19
1 milyon üzeri 180 ay Aylık 1,39
ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ
VAKIFBANK FAİZ ORANLARI
Sarıpanjur konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.49
VAKIFBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ
YAPI KREDİ FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 2
Taşıt kredisi: 1.89
Konut kredisi: 1.79 (120 ay)
HALKBANK FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 2.15
Taşıt kredisi: 1.79
Konut kredisi: 1.53
AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 2.04
Taşıt kredisi: 1.85
Konut kredisi: 1.49
GARANTİ BBVA FAİZ ORANLARI
Dijital ihtiyaç kredisi: 2.18
Konut kredisi: 1.65
Taşıt kredisi: 2.04
TEB FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 2.3
Taşıt kredisi: 1.77
Konut kredisi: 1.55
İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 2.2
Taşıt kredisi: 1.93
Ev kredisi: 1.72
QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.59
Taşıt kredisi: 2.22
Konut kredisi: 1.93
Ev Kredisi Nasıl Alınır?
Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir. Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.
Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.
Ev Kredisi Şartları Nelerdir?
Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.
KONUT KREDİSİ HESAPLAMA
Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan yüzde 1.28 üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.600 TL, 10 yıl vadede 2.450 TL' ye denk karşılık geliyor. 10 yıl vadeli konut kredisinin toplam geri ödemesi yaklaşık 294.000 TL oluyor.
KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER
Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.
KONUT KREDİSİ NEDİR?
Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.
Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.