Anadolu Üniversitesi AÖF (Açıköğretim Fakültesi) final sınavları bu hafta sonu yapılacak. Şimdi binlerce öğrenci 25-26 Mayıs AÖF sınavları saat kaçta yapılacak sorusuna merakla yanıt arıyor.
AÖF SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?
AÖF bahar dönemi final sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli olmadı. Ancak sınavların açıklanma tarihi belli olduğunda haberimizin içine ekleyeceğiz.
AÖF SINAVLARINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE MÜJDE
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde saat 16.00'a kadar AÖF sınav giriş belgesini gösteren yolculara ücretsiz hizmet verileceğini bildirdi.
İBB Beyaz Masa'nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "İETT, Şehir Hatları ve Metro İstanbul 25-26 Mayıs tarihlerinde saat 16.00'a kadar AÖF sınav giriş belgesini gösteren yolculara ücretsiz hizmet verecek." ifadelerine yer verildi.
AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHİ
Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2018-2019 akademik yılı yaz döneminde Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için "Yaz Okulu" açılacak. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için açılacak Yaz Okulu için kayıtlar 24-28 Haziran'da alınacak, sınavlar 14-15 Eylül'de yapılacak.
ÜNİVERSİTE PUANLAMA SİSTEMİ
84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçer
77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçer
71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçer
66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçer
61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçer
56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçer
50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçer
46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer
33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçer
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.
HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.
CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.
FF ise başarısız harf notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.