AÖF final sınavı için günlerdir hazırlanan öğrenciler bugün ve yarın gerçekleştirilen sınava katılacak. Sınav sonuçlarına göre, kredisini yükseltecek ya da mezun olacak öğrenciler, sınavda işaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit etmek için soruları ve cevapları araştırmaya başladı. Peki, AÖF sınavı saat kaçta bitiyor? AÖF final sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte AÖF sınavı ile ilgili merak edilen her şey...
AÖF SINAVI SAAT KAÇTA BİTİYOR?
2018-2019 AÖF güz dönemi final sınavı 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde tamamlanacak. Türkiye genelinde sınavlar sabah 9.30'da ve 14.00'da başlamaktadır. Cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilen sınavlar 4 oturum şeklinde tamamlanıyor. Sabah 9.30'da başlayan sınav 11.30'da, 14.00'de başlayan sınav ise 16.00'da tamamlanıyor.
Öğrencilere her ders için 20 soru sorulmaktadır. Sınava katılan öğrencilere cevaplamaları için ise 30'ar dakika süre verilmektedir.
AÖF SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
AÖF'te eğitimini sürdüren öğrenciler katıldıkları sınavın soru ve cevaplarını görüntülemek istiyor. AÖF tarafından sınav soru ve cevaplarının resmi olarak hangi tarihte yayınlanacağı bildirilmesede, bir önceki sınavlara baktığımızda soru ve cevapların sınavın tamamlanmasının ardından 3-4 gün içerisinde adayların erişimine açılması bekleniyor.
AÖF SINAV TAKVİMİ 2019
Bahar dönemi ara sınavı: 13-14 Nisan 2019
Bahar dönemi dönem sonu sınavı: 25-26 Mayıs 2019
2018-2019 öğretim yılı üç ders sınavı: 20 Temmuz 2019
SINAV MERKEZİ TERCİHİ SON TARİHLERİ
Bahar Dönemi Ara: 25 Şubat 2019
Bahar Dönemi Dönem Sonu: 15 Nisan 2019
HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.
CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.
FF ise başarısız harf notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.