AÖF kayıtları başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitimini sürdürmek isteyen öğrenciler kayıtlrın nereden, nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan kayıt takvimi ile birlikte tüm detaylar belli oldu. Öğrencilerin ödeyecekleri tutarlar da belirlendi. Peki, AÖF kayıt ücreti ne kadar? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim yeni kayıt nasıl yapılır? AÖF kayıt için gerekli evraklar neler? İşte 2019-2020 AÖF kayıtları ile ilgili tüm cevaplar...
AÖF YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?
AÖF başvuru işlemleri 02-13 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir. Adaylar, kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilecek.
Adaylar, başvuru tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştirecektir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 13 Eylül 2019 tarihinde bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilir. 13 Eylül 2019 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Önlisans/Lisans Programlarına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından 2018-2019 öğretim yılı sonunda mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 02-13 Eylül 2019 tarihleri arasında geçici kayıt yaptırabilecektir. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Fakülteye ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır.
2019 2020 AÖF KAYIT ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYIN
AÖF YENİ KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?
* İnternet başvuru belgesi
* Öğrenci bilgi formu
* Kaıyt bilgileri sorgulama sonuçları
* Öğrenim belgesi
İnternet Başvuru Belgesi
Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız. Öğrenci hizmetlerinde ve sınavlarda imza uyumsuzluğundan doğacak sorumluluk öğrenciye ait olacaktır. Mazeretli kayıt tarihinde kayıt yaptıran öğrenci yakınları, imzaları mutlaka öğrencinin kendisine attırmalıdır.
Öğrenci Bilgi Formu
Bu form kaydınız yapıldıktan sonra AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanabilirsiniz.Öğrenci kimlik kartınızı bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bu formu teslim ederek alabilirsiniz.
Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
Adayların Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğündeki bilgileri,Milli Eğitim Bakanlığındaki (MEBBİS)/Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Ortak Veri Tabanındaki (YÖKSİS) öğrenim durumu bilgileri Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları belgesinde gösterilecektir. Bu belgeyi kayıt anında AÖF bürosuna teslim ediniz.Bilgisine ulaşılan kayıt belgeleri kayıt sırasında sizden istenmeyecektir. Bilgisine ulaşılamayan,kayıt için getirilmesi zorunlu belgeler ise formun alt kısmında yer almakta olup bu belgeler kayıt anında AÖF bürosuna teslim edilecektir.
ANADOLUYÖS kapsamında kayıt yaptıracak öğrencilerin bilgileri elektronik ortamda sorgulanamadığı için istenilen kayıt belgelerini hazırlayarak AÖF bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.
Öğrenim Belgesi
Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları Belgesinde bilgisine ulaşılan adayların kayıtları,öğrenim belgesi alınmadan yapılacaktır.Bilgisine ulaşılamayan adaylar aşağıdaki açıklamalara göre öğrenim belgesini kayıt anında AÖF bürosuna teslim edeceklerdir.
Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve A4 boyutunda fotokopisini AÖF bürosuna götürmek zorundadır. Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca "Aslının Aynıdır" onayı yapılmaz.
Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları diploma bilgilerini içeren öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaktır.
Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vb.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız (evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir.