ATA AÖF bütünleme sınavı 1-2 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) tarafından 24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika açıklaması geldi. Depremde evi ağır hasar gören veya yıkılan öğrenciler ile birinci derece yakını hastanede olan veya vefat eden öğrencilerden bütünleme sınavına giremeyecek olanlar için duyuru yayımlandı. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavı deprem bölgelerinde yapılacak mı? İşte cevaplar...
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI DEPREM BÖLGELERİNDE YAPILACAK MI?
ATA AÖF'ün resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"24 Ocak Cuma günü yaşadığımız Elazığ merkezli depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları önceden planlandığı gibi 81 ilde ve 102 sınav merkezinde 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacaktır.
Ancak; depremde evi ağır hasar gören veya yıkılan öğrencilerimiz ile birinci derece yakını hastanede olan veya vefat eden öğrencilerimizden bütünleme sınavına giremeyecek olanlar, bu durumlarını belgelemeleri hâlinde ayrıca değerlendirmeye tabi tutulacaklardır."
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI
ATA-AÖF güz yarıyılı bütünleme sınavı 01-02 Şubat 2020 tarihlerinde 81 ilde, 104 sınav merkezinde yapılacak. Öğrenciler sınava girerken yanlarında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden alacakları Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi ile yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN
Bu iki belgeden herhangi birini yanında bulundurmayan öğrenciler sınava alınmayacaklardır. Öğrenciler cep telefonu, ders materyali gibi sınava girmelerine engel olacak eşyaları içinde bulundurmamak koşuluyla, sınava çantayla girebilirler.
SINAVLARDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.
Adı geçen düzenlemede:
"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.
SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
Sınava girerken yanınızda;
Sınava Giriş Belgesi,
Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, süresi geçerli pasaport veya sürücü belgesidir.)
bulundurmanız gerekmektedir.
Ayrıca
Er ve erbaşların askeri kimlik kartları,
Açık cezaevinde bulunanların cezaevi müdürlüklerinden alacakları nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler,
Resmi kurumlarca verilen kimlik kartları,
Bazı yabancı öğrenciler için düzenlenen, üzerinde "9 ile başlayan" Yabancı Uyruk Numarası barındıran, Geçici Koruma Kimlik Belgesi, ikamet, izin vb. belgeler,
T.C. kimlik kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı "Geçici Kimlik Belgesi"
bulunan öğrenciler sınava girebilir.