Bugün Zonguldak'ta okullar tatil mi? 30 Eylül okullar tatil mi? Zonguldak Valiliği son dakika duyurular!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftayla birlikte birçok il için sağanak yağış ve fırtına uyarıları yapmaya başladı. Hafta sonu boyunca güneşli olan hava yeni hafta ile birlikte yerini yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak. Özellikle Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde etkili olması beklenen bu hava durumu nedeniyle vatandaşlar olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Giriş Tarihi :30 Eylül 2024 , 06:39 Güncelleme Tarihi :30 Eylül 2024 , 07:03
Bugün Zonguldak’ta okullar tatil mi? 30 Eylül okullar tatil mi? Zonguldak Valiliği son dakika duyurular!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nde Kocaeli, Yalova ve Bursa'da başlayacak sağanak yağışlar, Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'e doğru ilerleyecek.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük illerinde kuvvetli yağış ve gök gürültüsü beklenirken; Kastamonu ve Sinop illerinde ise öğle saatlerinden sonra yağışların etkisini artıracağı öngörülüyor. Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Meteoroloji'nin açıklamasında, yağışların yer yer etkili olacağı bu illerde yaşayan vatandaşların, özellikle sel ve su baskını gibi riskler karşısında dikkatli olmaları ve mümkünse dışarı çıkmamaları önerildi. Ayrıca, araç sürücülerinin de görüş mesafesinin azalabileceği durumlar için tedbir alması gerektiği belirtildi.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Öğrenciler ve Veliler Tedirgin: Zonguldak'ta Okullar Tatil Olacak mı?

Meteoroloji'den gelen bu peş peşe uyarıların ardından, Zonguldak'ta yaşayan öğrenciler ve veliler Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladı. Kuvvetli yağışların sel ve su baskını riskini artırabileceği uyarıları, özellikle çocuklarını okula göndermeyi planlayan velileri tedirgin etti.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Şu ana kadar Zonguldak Valiliği'nden ya da il milli eğitim müdürlüğünden okulların tatil edileceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla, 30 Eylül Pazartesi günü için Zonguldak'ta okullar normal seyrinde açık olacak. Ancak, yağışların şiddetine bağlı olarak ilerleyen saatlerde valilikten bir açıklama gelmesi de muhtemel. Vatandaşların valilik ve meteoroloji birimlerinden gelen son duyuruları takip etmesi öneriliyor.