e Okul'a giremiyorum, nasıl girebilirim? e Okul ne zaman kapanıyor? e Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır?

e Okul ne zaman kapanıyor? e Okul VBS giriş sayfası, milyonlarca öğrenci ve veliler tarafından gün içerisinde sık sık ziyaret ediliyor. Yarıyıl tatilinin başlamasına kısa bir süre kala öğrenciler notlarındaki son durumu kontrol ediyorlar. e-Okul'a giriş yapamayan öğrenciler neden giriş yapılamadığını araştırıyor. Bu bağlamda, "e Okul'a giremiyorum, nasıl girebilirim?" soruları gündeme geliyor. Peki, e Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? e Okul ne zaman kapanıyor?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :13 Ocak 2020 , 12:11 Güncelleme Tarihi :13 Ocak 2020 , 12:27
e Okul’a giremiyorum, nasıl girebilirim? e Okul ne zaman kapanıyor? e Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

e Okul giremiyorum, nasıl girebilirim? soruları gündeme geliyor. e-Okul giriş ekranı, Cuma günü alınacak karneler öncesinde öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Uygulama marketlerinin en çok indirilen ve kullanılanları arasında yer alan, yaklaşık 50 milyon mobil cihaza kurulu e-Okul uygulamasına giriş yapamayan öğrenciler, nasıl giriş yapılacağını araştırıyor. Peki, e Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? e Okul ne zaman kapanıyor? İşte cevaplar...

E-OKUL KAPANACAK MI?

17 Ocak'ta karnelerini alacak olan öğrenciler, e Okul sisteminin kapanıp kapanmayacağını merak ederek son günlerde 'e-Okul ne zaman kapanacak' gibi sorulara yanıt aramaya başladılar.

Ancak e-Okul sistemi kapanmayacak ve eğitim öğretim dönemi ve tatiller boyunca hizmet vermeye devam edecek.

E-OKUL'A NEDEN GİRİLMİYOR?

İlk dönemin bitmesine sayılı günler kala öğrenciler ve velileri e-Okul sistemine akın ediyorlar. e-Okul sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle ara ara giriş yapılamıyor.

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemi ile birlikte dönem notları kolaylıkla görüntülenebilmektedir. Öğrenciler ve velilerin sıklıkla takip ettiği e-Okul sistemine giriş https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx üzerinden yapılmaktadır. Bu sayfada iki giriş paneli bulunuyor. Öğrenciler ve velilerin e-Okul sistemini kullanabilmesi için bu iki panelden 'Veli Bilgilendirme Sistemi' başlıklı alana gelmeleri gerekiyor. Öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarası ile birlikte sisteme giriş yapılabiliyor.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilmek için gerekli şartlar, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenmiş durumdadır. Yönetmeliğe göre;

Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

(https://takdir-tesekkur.hesaplama.net/)

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, performans çalışma puanları, eğer varsa proje puanları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı dersler için de ayrıca hizmet ya da temrin puanlarının aritmetik ortalamasıyla elde edilen puanların aritmetik ortalamaları alınır. Böylece öğrencilerin bir dersi için dönem puanı hesaplaması yapılmış olur.

Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrencilerin sınavda aldıkları puanlar doğrultusunda oluşan performans grafiğine göre, alınacak notlar ve bu notlara karşılık olan dereceler şu şekildedir;

85,00 – 100 puan aralığı pekiyi,

70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,

60,00 – 69,99 puan aralığı orta,

50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,

0 – 49,99 puan aralığı geçmez olarak kabul edilir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamı ve bu derslerin haftalık ders saatlerine bölünmesiyle elde edilen puandır.

Naklen gelen öğrenciler için yılsonu başarı puanı hesaplama işleminde yeni oluşacak olan haftalık ders saat sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanının hesaplanmasında bölme işleminde, virgülden sonra gelen iki basamak yürütülür.

Öğrencilerin sınavları, projeleri, uygulamaları, performans çalışmaları için 100 puan üzerinden değerlendirme gerçekleştirilir. Değerlendirme işleminden sonra öğrencilerin aldıkları sonuçlar e-Okul sistemine girilir.

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi verilecek öğrencilerde, okul öğrenci disiplin ve ödül kuralı puanı aranmaz. Öğrencinin Türkçe'yi ne kadar düzgün konuşuyor olduğuna, bilimsel projeler ve sosyal etkinliklere katılıp katılmadığına, okul araç ve gereçlerini doğru şekilde kullanıp kullanmadığına bakılır. Bunlar dışında insan ilişkilerinde ne kadar örnek olduğu, görgü kurallarına uyup uymadığı, derslere düzenli girip girmediği de onu belgesi verilirken dikkat edilen esaslardır. Okul düzeni dışında öğretmenler kurulu tarafından da onur belgesi alabilmek için gerekli olan davranışlar belirlenir. Dönem sonunda gerekli değerlendirmeler yapılır ve başarılı görülen öğrencilere ödül belgeleri verilir. Onur belgeleri öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende öğrencilere verilir.