EBA e kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na (DYK) öğrenci başvuruları geçtiğimiz gün tamamlandı. MEB'in yayınladığı takvime göre, kursların hangi tarihte başlayacağı belli oldu. MEB'e bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile kursiyerlerin katılım sağlayabileceği kurslar için geri sayım başladı. Peki, EBA e kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA e kurs modülüne nasıl girilir? EBA DYK kursları ne zaman başlayacak ve bitecek? İşte konu ile ilgili detaylar...
EBA E KURS ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
EBA sistemi üzerinde kaydınız yoksa eğer, https://giris.eba.gov.tr adresi üzerinden sağ tarafta yer alan 'Öğrenci' kategorisinin altında 'Hesap Oluştur' seçeneği ile kayıt oluşturabilirsiniz. Burada öğrencinin T.C. Kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı seri/no veya cilt no bilgileri istenmektedir. Daha sonra bu sayfa üzerinden T.C. Kimlik numaranız ve oluşturduğunuz şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN
EBA E KURS NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTECEK?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre,
Kurslar 30 Eylül'de başlayacak, 7 Haziran'da tamamlanacak.
EBA yaz dönemi kurs başvuruları ise 22-28 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve yaz dönemi dersleri 4 Temmuz'da başlayacak.
Kurs süreleri ne kadar olacak? Merak edilenler için diğer sayfaları ziyaret ediniz...
KURS SÜRELERİ NE KADAR OLACAK?
Kurslar yıllık ve yaz dönemi olarak planlanır. Yıllık planlanan kursların eylül ayının son haftasında, yaz dönemi kurslarının ise temmuz ayının ilk haftasında başlatılması esastır. Yıllık açılan kurslar ders yılı sonuna kadar devam eder
Kursların başlangıç ve bitiş tarihleri iş takviminde belirtildiği şekilde uygulanır. Yaz dönemi kursları, iş takviminde belirtilen tarih aralığına bağlı kalmak şartıyla kurs merkezleri tarafından başlangıç ve bitiş tarihi belirlenerek açılabilir.
Kurslar, ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar yapılabilir ve ihtiyaç duyulması hâlinde cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl tatilinde de devam edebilir. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır.
KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI
Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 24'e kadar çıkarılabilir. Kurslarda yapılacak seviye tespit sınavlarına göre sınıflar/gruplar oluşturulabilir
Kursların; örgün eğitime devam edenler ile mezun olanlar için ayrı gruplar oluşturularak düzenlenmesi esastır.
Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10'a ulaşamaması durumunda, millî eğitim müdürlüğünün onayı ile 5 öğrenciden az olmamak kaydıyla grup oluşturulabilir.
Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı ve ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim meslek lisesine kayıtlı öğrenciler ile bu okullardan mezunlar için açılacak kurslara katılacak öğrenci/kursiyer sayısı, özel eğitim okul/kurumlarındaki azami sınıf mevcudu sayısının yarısından az, azami sınıf mevcudu sayısından fazla olamaz. Ancak öğrenci sayısının yetersiz olması durumunda; 5 ile 6 ncı, 7 ile 8 inci, 9 ile 10 uncu sınıflar ve 11 ile 12 nci sınıflar birleştirilebilir.
Açılan her bir kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir. Bu işlemler aynı hafta içerisinde e-Kurs Modülü üzerinden de kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır.