Ek tercih yurt başvuruları ne zaman 2024? KYK ek tercih yurt başvuru ekranı!

ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere yerleşme hakkı kazandı. Öğrenciler için şimdi kayıt heyecanı başlıyor. 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak kayıt işlemleriyle öğrenciler üniversitelerine kavuşacak. Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin bir diğer önemli gündemi yurt başvuruları oldu.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2024, 13:34 Güncelleme Tarihi 22 Eylül 2024, 13:34
Ek tercih yurt başvuruları ne zaman 2024? KYK ek tercih yurt başvuru ekranı!

İÇİNDEKİLER

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite hayali kuran birçok öğrenci yerleşme hakkı kazandı. Şimdi ise sırada kayıt işlemleri var. Öğrenciler, 25-30 Eylül tarihleri arasında üniversite kayıtlarını yapabilecek elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül tarihleri arasında tamamlanabilecek. Bu önemli gelişmeyle birlikte gözler KYK yurt başvurularına çevrildi.

KYK EK TERCİH YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Üniversiteye ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuruları henüz başlamadı.



Yakın zaman içinde KYK'dan konuya dair açıklama gelmesi bekleniyor.

KYK EK YURT BAŞVURULARI NASIL SORGULANIR?

KYK ek yurt başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilir. Adaylar, e-Devlet platformu üzerinden başvuru sonuçlarına erişim sağlayabilirler.