KPSS puan türleri nedir? KPSS p1 nedir? KPSS P1 ve P2 alım yapan kurumlar hangileridir?

KPSS puan türleri nedir? Yüz binlerce adayının büyük bir heyecanla beklediği KPSS 2019 sonuçları açıklandı.Sonuçlar ÖSYM tarafından açıklandı. Şimdi ise puan türleri merakla araştırılıyor. Peki KPSS p1 nedir? ÖSYM tarafından duyurulan tarihe göre KPSS sınav sonuçları bugün açıklandı. Adaylar KPSS sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek. Bu arada ÖSYM'nin resmi sayfası http://osym.gov.tr/ sayfasından yayınlanacak olan tercih kılavuzunu inceledikten sonra Aday İşlemleri sayfasından KPSS tercihleri yapılabilecek. Aday işlemleri sayfasına giriş yapabilmek için aday şifresine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :30 Ağustos 2019 , 12:21 Güncelleme Tarihi :30 Ağustos 2019 , 12:21
KPSS puan türleri nedir? KPSS p1 nedir? KPSS P1 ve P2 alım yapan kurumlar hangileridir?

İÇİNDEKİLER

Büyük bir heyecanla beklenen KPSS 2019 sonuçları açıklandı. Adaylar büyük bir merakla sonuçlarını öğrenmek için sonuç ekranını ziyaret ediyorlar. Aynı zamanda KPSS puan türleri merak konusu oldu. KPSS p1 nedir? 2019 KPSS 50, 55, 60, 65, 70,75,80 puanla memur alımı yapılmaktadır. Kurumları vereceği şartları doğrultusunda ÖSYM tercih kılavuzuna göre memur ataması yapılmaktadır. Fakat her dönemde memur alımı koşulları değişmektedir. Aşağıdaki adımları uygulayarak devlet memuru olarak atanmak için başvuru yapabilirsiniz. Peki KPSS puan türleri nedir? KPSS p1 nedir? KPSS P1 ve P2 alım yapan kurumlar hangileridir?

P-1 Puan Türü ile alım yapan kurumlar

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı
İller Bankası Uzman Yardımcısı
BİST Uzman Yardımcısı
Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli Alımı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı
Bakanlıkların mühendislik kadroları

P-2 puanıyla alım yapan kurumlar

Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli alımı,
SPK Uzman Yardımcısı (Mühendis),
Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı,
Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı,
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı,
Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı,
Milli İstihbarat Teşkilatı Personeli alımı

KPSS PUAN TÜRLERİ NELERDİR?

A GRUBU PUAN TÜRLERİ

Kamu kurumlarında müfettiş, denetmen, uzman, denetçi vb. üst kademe kadrolara atanabilmek için yapılan A Grubu sınavı ile 48 puan türünüz hesaplanmaktadır. A Grubu puan türleri arasında en fazla alım yapılan puan türü ise P-48'dir.

KPSS P3 puan türü ile ilgili alım yapan kurumlar

Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM) (60 ve üzeri)

Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı (70 ve üzeri)

Gümrük Muhafaza Memurluğu

• Gümrük Muayene Memurluğu

Gümrük Memurluğu Taşra ve Merkez Teşkilatı

Gümrük Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü

Gümrük Bakanlığı Ticaret İl Müdürlüğü

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü

T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

2019 KPSS 50, 55, 60, 65, 70,75,80 puanla memur alımı yapılmaktadır. Kurumları vereceği şartları doğrultusunda ÖSYM tercih kılavuzuna göre memur ataması yapılmaktadır. Fakat her dönemde memur alımı koşulları değişmektedir. Aşağıdaki adımları uygulayarak devlet memuru olarak atanmak için başvuru yapabilirsiniz.

ÖSYM'nin resmi sayfası http://osym.gov.tr/ sayfasından yayınlanacak olan tercih kılavuzunu inceledikten sonra Aday İşlemleri sayfasından KPSS tercihleri yapılabilecek. Aday işlemleri sayfasına giriş yapabilmek için aday şifresine ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Eğer şifrenizi unutursanız E Devlet üzerinden de sisteme giriş yapabilirsiniz. Aday İşlemleri sayfasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaptıktan ve "Tercih Bildir" alanına tıklayın, sonra ekrandaki açıklamalara göre hareket edebilirsiniz.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir.

Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.