LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS okullar en düşük kaç puanla öğrenci alıyor? 2024 tercih başvuruları için tarih belli oldu mu? Baraj puanı...

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ait giriş belgelerini yayımladı. Liselere geçiş sürecinde önemli bir adım olan bu sınav için öğrenciler, son hazırlıklarını sürdürürken, aynı zamanda sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve tercih döneminin ne zaman başlayacağı konusunda bilgi arayışı içindeler. Öğrenciler ve aileleri, bu tarihleri yakından takip ediyor ve bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS okullar en düşük kaç puanla öğrenci alıyor? 2024 tercih başvuruları için tarih belli oldu mu? Baraj puanı kaç? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 02 Haziran 2024, 23:01 Güncelleme Tarihi 02 Haziran 2024, 23:01
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS okullar en düşük kaç puanla öğrenci alıyor? 2024 tercih başvuruları için tarih belli oldu mu? Baraj puanı...

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınav için geri sayım başladı. Sınava sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler büyük bir heyecan ve hazırlık içinde. Tüm gözler, sınavın hemen ardından açıklanacak olan sonuçlarda olacak. Bu sonuçlar, öğrencilerin liselere yerleşme sürecindeki en önemli adım olacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.



2024 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tercih dönemi 5-19 Temmuza tarihleri arasında yapılmıştı.

Bu yıl da tercihlerin benzer tarihlerde olabileceği tahmin ediliyor.



Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

LGS okullar en düşük kaç puanla öğrenci alıyor, baraj puanı yok mu?

LGS sınavında öğrencilerin tercih yapabilmesi için herhangi bir baraj sınırı bulunmamaktadır. Öğrenciler sınav puanıyla veya adrese dayalı yerleştirme işlemi yapabilirler. Bu liselerde öğrencilerde puan şartı aranmaz dolayısıyla baraj puanı bulunmamaktadır.

TÜM LGS HABERLERİ BURADA