LGS'de son dakika gelişmesi! 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS'ye kaç gün kaldı?

LGS 2020 için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, liseye başlayacak öğrenci sayısındaki artış nedeniyle 2020 LGS için çalışmalara erkenden başlanıldığını duyurdu. 2020 LGS yerleştirmeleri için ek kapasite oluşturulduğu bildirildi. Peki, 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS'ye kaç gün kaldı?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :17 Şubat 2020 , 12:50 Güncelleme Tarihi :17 Şubat 2020 , 13:02
LGS’de son dakika gelişmesi! 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS’ye kaç gün kaldı?

2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? TEOG'un kaldırılmasının ardından ilk defa 2017 yılında uygulanan LGS sınavı için hazırlıklar sürüyor. Sınava geri sayım başlarken, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2020 LGS yerleştirmeleri için ek kapasite oluşturulduğunu bildirdi. Öğrenciler, MEB'in yayımladığı örnek sorular ile sınava hazırlanıyorlar. Peki, 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS'ye kaç gün kaldı? İşte cevaplar...

2020 LGS NE ZAMAN?

MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte LGS sınavının bu yıl hangi tarihte yapılacağı belli oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

"2020 LGS YERLEŞTİRMELERİ İÇİN EK KAPASİTE OLUŞTURULDU"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, liseye başlayacak öğrenci sayısındaki artış nedeniyle 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çalışmalarına erken başladıklarını, gerekli gördükleri durumlarda ek kapasite oluşturduklarını belirterek, "Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz." dedi.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS kapsamında 2020 yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirme ile ilgili süreci öğrenci sayısındaki artış nedeniyle erken başlatmıştı. Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in başkanlığında il müdürlerine yönelik bölgesel toplantılar yapıldı ve her bir ilin 2020 LGS öğrenci yerleştirmeleri ile ilgili durumları incelendi.

Bu toplantılarda tüm illerde her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları, mevcut okulların kapasiteleri, yapımı devam eden okullar ve yeni yatırımların tamamı değerlendirildi.

2020 LGS kapsamında merkezi sınav puanıyla ve sınavsız öğrenci alacak okulların kontenjanlarının belirlenmesine yönelik iller tarafından yapılan çalışmalar tamamlandı. MEB, her ilde sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirlemeye yönelik çalışmaları mercek altına aldı. Bu kapsamda Bakanlık illerle tek tek toplantı yapmaya başladı. Toplantılara il müdürü ile o ilde LGS çalışmalarını yürüten ekip katılıyor.

Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, 2019 LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirmelerin başarılı bir şekilde tamamlandığını, bu başarıda ilgili tüm birimler ve il müdürlerin süreci birlikte ve koordineli bir şekilde yönetmesinin önemli rol oynadığını vurguladı.

2020 LGS çalışmalarına öğrenci sayısındaki artış nedeniyle erken başladıklarını hatırlatan Özer, şöyle konuştu:

"81 il müdürümüzle birlikte her bir ile yönelik süreci ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik ve iyileştirme yapacağımız alanları belirledik. Tüm illerimizde kayıt alanlarını tek tek masaya yatırdık. Her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları, mevcut okullarımızın kapasiteleri, yapımı devam eden okullarımız ve yeni yatırımların tamamını birlikte değerlendirip bu süreci 2019 yılı yerleştirmelerinde olduğu gibi başarılı bir şekilde yönetecek şekilde planlamalarımızı yaptık.

İller bu ön çalışmalar sonrasında 2020 LGS kapsamında kapasitelerini belirlediler. Şimdi illerle tek tek toplantı yapıyoruz ve gerekli gördüğümüz durumlarda ek kapasite oluşturuyoruz. Özellikle illerimizde deprem önlemi kapsamında yıkılacak veya güçlendirilecek okullarımız varsa ilgili süreci de bu kapsamda detaylı bir şekilde yeniden değerlendiriyoruz. Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz."

MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında yapılan toplantılara, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut Gür katılıyor.