MEB 2020 sınav takvimi: İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖF...

Milyonlarca öğrenci ve veli yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 2020 MEB sınav takvimini araştırmaya başladı. Bu kapsamda MEB tarafından gerçekleştirilen sınavlara girecek öğrenciler LGS, İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖL ne zaman yapılacak sorusuna merakla yanıt arıyor. Sınav tarihi hakkında araştırmalar devam ederken gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. İşte son gelişmeler.... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’de eğitim-öğretim eski adıyla; talim- terbiye ile ilgilenen bakanlıktır.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :03 Kasım 2019 , 13:57 Güncelleme Tarihi :03 Kasım 2019 , 13:58
MEB 2020 sınav takvimi: İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖF...

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından sınav hazırlıkları yapacak olan öğrenciler 2020 MEB sınav takviminin açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Bu kapsamda arama motorlarında konu hakkında öğrenci ve velilerin araştırmaları sürüyor. Peki, 2020 MEB sınav takvimi açıklandı mı? Peki, LGS, İOKBS, PYBS, BİLSEM, AÖL AÖF ve ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen detaylar...

2020 MEB SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2020 MEB sınav takvimi henüz yayınlanmadı. Sınav takviminin önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor. Resmi olarak sınav takvimi yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içeriğinde yer alacaktır.

MEB 2020 SINAV TAKVİMİ

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayımladığı iş takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. 1. dönem sınava giriş yerlerinin internette erişime açılması ise 4 Aralık'ta yapılacak.

AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı aktif öğrencilerin 2019-2020 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavları, 14 Aralık 2019 Cumartesi ve 15 Aralık 2019 Pazar günlerinde yapılacaktır. Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 18 Ocak 2020 Cumartesi ve 19 Ocak 2020 Pazar günlerinde yapılacak.

LGS HAKKINDA

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

LGS'de 2 tip yerleştirme bulunuyor. Birincisi, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme, diğeri de sınavsız, adrese dayalı yerleştirme.

İOKBS HAKKINDA

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB) ortaokulların 5, 6, 7, 8'inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11'inci sınıfların devletten düzenli burs alabilmek için girdikleri sınavdır.

AÖL HAKKINDA

Açık Öğretim Lisesi ya da kısa adı ile açık lise veya AÖL, herhangi bir sebepten dolayı örgün öğretimine devam edemeyen kişilerin eğitimlerinin yarım kalmaması üzere okumuş oldukları lisedir. Açık öğretim lisesi 1992 yılında alınan bir karar sonucunda kurulmuştur. Lisenin temel prensibi uzaktan öğretim esasına dayanmaktadır.

PYBS HAKKINDA

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

MEB NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de eğitim-öğretim eski adıyla; talim- terbiye ile ilgilenen bakanlıktır. MEB, Anayasanın 430 sayılı Tevhid'i Tedrisat Kanunu, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile kalkınma planı ve programları doğrultusunda kurulan, eğitime hizmeti amaçlayan bir bakanlıktır. Bu bakanlık Maarif Nezareti adı altında kurulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı, milli eğitime bağlı olan işleri yürütür. Bu işlemler, yürütme, denetleme ve hizmet verme şeklinde gerçekleşir. Atama ve eğitime dair her işlem burada ayarlanır ve yürütülür. MEB'in ilk görevi Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak bu doğrultuda öğrencilere tarihi, kültürel, manevi, ahlaki ve milli değerleri aşılamaktır. Ücretsiz eğitimin okul çağına gelmiş çocukların, öğrenciliklere verilmesi ve yükseltilmesi gibi görevlerde MEB'e aittir.

Eğitim ve Öğretim kurumlarının denetlenmesi ve takibinden sorumludur.

Yükseköğretim öğrencilerinin maddi olarak ihtiyaçlarının karşılamak ve beslenmelerini karşılamak da MEB'in görevleri arasında yer alır.

Okullardaki beden eğitimi, spor ve izcilik eğitimi ile ilgili hizmetleri yürütmek.

Türk vatandaşlarını yurt dışında yapılacak eğitim ve öğretim ile ilgili hizmetlerini düzenlemek ve yürütmek.

Diğer bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarca açılan yükseköğretim dışında kalan örgün ve yaygın eğitim kurumlarının denklik derecelerini belirlemek, program ve yönetmelikleri birlikte hazırlamak ve onaylamak.

Eğitim ve öğretimle ile ilgili işlerde sorumlu olan bu bakanlık, okulların tatili, açılışı- kapanışı gibi birçok düzenleme ve karar da bu bakanlıkta çıkar.