osym.gov.tr: 25 Temmuz DGS dikey geçiş sınav sonuçları ÖSYM sonuç TC ile sorgulama sayfası! DGS sonucu nereden bakılır? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? ÖSYM tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak konusu oldu. Peki DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detaylarıyla haberimizde... Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girip 'sonuçlarım' sekmesinden sınav sonuçlarını sorgulayabilecek. Sonuçlar sayfasında adayın girdiği sınavlar listelenir ve son girilen sınav sonucu en üstte yer alır. Sonuçları açıklandığı anda 2019-DGS sonuçları yayında bulunan 'görüntüle' işlemini gerçekleştirerek sınav sonucunuza ulaşabilirsiniz.
ÖSYM tarafından yapılan sınav bilindiği üzere yine ÖSYM'nin Aday İşlemeleri Sayfası (AİS) üzerinden yayınlanıyor. Sonuçların açıklanma tarihi ÖSYM takviminde 25 Temmuz Perşembe yani bugün olarak kaydedildi. Bu nedenle arama motoru Google'da günün en çok araştırılanları arasında 2019 DGS sonuçları yer alıyor.
DGS 2019 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
DGS sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak ÖSYM takvimine göre sonuçlar kesinlikle bugün gün içerisinde yayınlanacak. Bu nedenle gözler sonuçların açıklanacağı saate çevrilmiş durumda. En çok araştırılanlar arasında ise "DGS 2019 sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunun cevabı yer alıyor. Geçmiş yıllardaki deneyimler ve diğer sınav sonuçlarının açıklanma saatleri göz önüne alındığında DGS sonuçlarının saat, 10.00 veya 14.00'te yayınlanması bekleniyor. Ancak başta da belirttiğimiz gibi sonuçlar henüz yayınlanmadı. Bununla birlikte her ne kadar sonuçların açıklanacağı saatle ilgili tahminler bulunsa da bu tahminler kesinlik ifade etmiyor.
SONUÇLAR KAÇTA AÇIKLANACAK
ÖSYM'den sonuçların açıklanma saatiyle ilgili net bir ifade gelmese de kurumun sonuçları 10:00, 14:00 veya 16:00 saatlerinden birinde açıklaması bekleniyor.
DGS SONUÇLARI ÖSYM'DE OLACAK!
Başta da belirttiğimiz gibi DGS 2019 sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların sonuçlarında olduğu gibi bu sınavın sonucu da "sonuç.osym.gov" sayfası ve eş zamanlı olarak da ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden yayınlanacak. Sınava giren 2 yıllık ön lisans mezunu öğrenciler sonuçlar ÖSYM şifreleri ve TC Kimlik no ile veya e-Devlet uzantısı ile erişim sağlayabilecekler. İşte merakla araştırılan sonuç sayfası…
DGS 2019 SONUÇ SORGULAMA SAYFASI
PUANLAR NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?
120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testler uyguladı. Pazar günü yapılan 2019-DGS'nin sonuçları sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.
DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN
2019 DGS tercih tarihleri henüz belli olmadı. Tercih tarihleri ve diğer detaylar, ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzun ardından netleşecek.
DGS NEDİR?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.
Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) soru sayıları ise 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 sorudur. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) süresi 140 dakika olarak belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında öğrenilen bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmamaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri düzeyde olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.
DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.
Dikey Geçiş Sınavı DGS` ye giriş sayısı açısından herhangi bir sınırlama yapılmamaktadır. Sınavı kazanmış bir öğrenci isterse daha sonra yine sınava başvuruda bulunabilmektedir ancak 2011 yılında değişen yönetmeliğe göre öğrencilerden puan kesintisi yapılmaktadır.