Üniversite sınavı ne zaman? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak adlandırılan üniversite sınavının ne zaman yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2020 liseye geçiş sınavının tarihinin açıklanmasının ardından üniversite sınavı tarihi gündeme geldi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı için hazırlıklar başladı. Peki, üniversite sınavı ne zaman? 2020 YKS sınav tarihi belli oldu mu? 2020 YKS başvuru ne zaman? İşte konu ile ilgili detaylar...
2020 YKS NE ZAMAN?
Önümüzdeki yıl yapılacak YKS sınavının hangi tarihte uygulanacağı henüz bilinmiyor. ÖSYM tarafından 2020 sınav takvimi henüz yayınlanmadığı için başvuruların da ne zaman başlayacağı bildirilmedi. Tarih resmi olarak açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.
2019 YKS için başvurular 12 Şubat - 6 Mart 2019 tarihlerinde alınmış sınav 15-16 Haziran'da yapılmıştı.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA (YKS) KİMLER BAŞVURABİLİR?
Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.
SINAVA BAŞVURU İŞLEMİ NEREDEN YAPILIR?
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden başvuru yapabilirler.
YDT HANGİ DİLLERDE YAPILACAKTIR?
Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.
ADAYLAR SINAVA GİRERKEN YANLARINDA HANGİ BELGELERİ BULUNDURMAK ZORUNDADIR?
Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:
1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)
2) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı
(Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;
* Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar,
* Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı,
* T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü "Geçici Kimlik Belgesi" geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)