YDS sınav giriş yerleri açıklandı! 2019 YDS sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı! YDS/3 ne zaman?

YDS sınav giriş yerleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YDS/3 sınavının sınav giriş belgesi bugün erişime açıldı. Sınava katılacak adaylar sınav giriş yerlerine ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecekler. Peki, YDS/3 sınavı ne zaman? YDS sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :21 Kasım 2019 , 14:55 Güncelleme Tarihi :21 Kasım 2019 , 15:10
YDS sınav giriş yerleri açıklandı! 2019 YDS sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı! YDS/3 ne zaman?

YDS sınav giriş yerleri açıklandı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için geri sayım başladı. 2019 yılının üçüncü YDS sınavı için hazırlıklarını sürdüren adaylar sınava nerede gireceklerini merak ediyorlardı. Merakla beklenen sınav giriş belgesi erişime açıldı. Peki, YDS/3 sınavı ne zaman? YDS sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır? İşte cevaplar...

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/3) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

YDS/3 SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

YDS/3 NE ZAMAN?

ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 2019 YDS/3 sınavı 01 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 24 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

Arnavutça, Boşnakça, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) dillerinde sınav yabancı dilden Türkçe'ye ve Türkçe'den yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Türkçe'ye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır.

İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.

YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

Test hazırlanmayan dillerde çeviriler,ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 –100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.