YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas boş kontenjanlar nasıl öğrenilir? İşte cevabı

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrenciler üniversite ek tercih taban puanları ve boş kontenjanları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır sorusu merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, YÖK Atlas boş kontenjanlar, puanlar nasıl öğrenilir? İşte cevabı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :06 Ağustos 2019 , 22:22 Güncelleme Tarihi :06 Ağustos 2019 , 22:52
YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas boş kontenjanlar nasıl öğrenilir? İşte cevabı

İÇİNDEKİLER

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından bugün erişime açıldı. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler ek tercih dönemine çevrildi. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas boş kontenjanlar ve puanlar nasıl öğrenilir? İşte YKS ek tercih dönemine dair merak edilenler...

TABAN PUANLAR VE BOŞ KONTENJANLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

2 yıllık ve 4 yıllık taban puanları ve boş kontenjanları YÖK Atlas aracılığıyla bulabilirsiniz. YÖK Atlas aracılığıyla puan türüne göre fakültelerin Doluluk/Statü kısmından boş kontenjan olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Puan türüne göre öğrenci alan üniversiteleri aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz. İlgili fakültelere ait bölümleri görmek için ise "Program Adı" kısmına bölüm adını yazmanız gerekmektedir.

TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün; Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları, Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, Yerleşenlerin geldikleri iller gibi bilgilere erişebilirsiniz.

Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerine tıklayabilirsiniz.

Lisans programı için: Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

Önlisans programı için: Son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.