Aydemir, kurban bayramı öncesinde Türkiye'de hayvan hareketleri yönünden aldıkları tedbirler bulunduğunu söyledi. Bu tedbirlerin Trakya Bölgesi'nin Şap hastalığından ari hale getirilmesi ve bu durumu korumak istemelerinden kaynaklandığını belirten Aydemir, Trakya Bölgesi'ne Dünya Hayvan Sağlık Teşkilatı tarafından 2010 yılı Mayıs'ında Şap'tan Arilik Belgesi aldığını hatırlatarak, bu durumu korumak için birçok teknik tedbir almak zorunda olduklarını ve bu tedbirleri aldıklarını söyledi.
Trakya Bölgesi'ndeki 500 bin sığır, 1 milyonun üzerindeki koyun ve keçinin hastalıktan korunmasının temel hedefleri olduğunu belirten Aydemir, "Yıllardır uğraştık hastalıktan ari bir şap, şaptan ari bir Trakya oluşturduk. Ve bunu korumak için de geri adım atmamız söz konusu olamaz. Bu tedbirlerin arkasında durmak durumundayız ve kamuoyunun, tüm besicilerimizin, hayvan yetiştiricilerimizin bu konuda hassas davranmalarını, bizi anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Bu konuda tüm il ve ilçe teşkilatlarımız talimatlandırılmıştır. Gerekli tedbirler alınmıştır. Lütfen hiçbir besicimiz, hiçbir hayvan yetiştiricimiz bizden aksini uygulamamazı beklemesin" dedi.
Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle Trakya'ya yeterince kurbanlık sığır ve koyun getirdiklerini belirten Aydemir, "İstanbul'un nüfusunun yüzde 60'ını barındıran Avrupa yakasında, yani Trakya kesimindeki vatandaşlarımız pazarda yeterince koyun ve sığır bulabileceklerdir. Ve ora halkı ciddi olarak bunu uygun fiyata alacaktır" dedi.
Bunun Anadolu'daki kurbanlık fiyatlarının ateşini de düşüreceğini belirten Aydemir, zira 8-9 milyonluk İstanbul'un Avrupa yakasının uygun fiyata kurbanlık bulmasıyla arz açığının kapanmış olacağını anlattı.