İzmir'de 120 binin üzerindeki kamu çalışanının yaklaşık yüzde 10'unun Memur Sen'in aktif üyesi olduğunu belirten Yıldırım, sendikanın kamuda son yıllarda güç kazanmasının arkasında kamu çalışanlarının haklarını kollaması yanında, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve anayasa referandumu sürecinde antidemokratik girişimlere karşı kararlı duruşunun etkili olduğunu söyledi.
Yeni anayasada toplu görüşmenin kalktığını, toplu sözleşmenin geldiğini, uyum yasaları çıkarılamadığı için toplu görüşme de toplu sözleşme de yapılamadığını, bir hukuki boşluğun dolduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali, şöyle konuştu:
''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sosyal taraflarla bir araya gelerek bu konuyu görüştüler, az önce sayın Faruk Çelik'ten teyit aldım. Ekim ayının ikinci haftasında toplu sözleşme ile ilgili ikincil düzenleme yani anayasadan sonraki yasal düzenleme çıkmış olacak Meclis'te. Böylece bu sene bitmeden toplu sözleşmeyi de kamuda çalışan memurlar, sendikalar marifetiyle, kamu idareleriyle gerçekleştirmiş olacaklar. Böylece örgütlü toplum, örgütlü çalışma hayatıyla ilgili çok ciddi bir adımı da atmış olacağız. Artık bu ayıplı anayasanın getirdiği, yıllardan beri çalışanların gündeminde olan bu konuyu da tamamen çözmüş olacağız.''