BUNLARA DİKKAT EDİN
Paketlerin üzerinde Tarım Bakanlığı onayına bakın.
Üretim ve son kullanma tarihi arayın.
Firmanın adresinin olmasına dikkat edin.
Aldığınız gıda ürünü piyasa fiyatının altında satılıyorsa şüpheyle yaklaşın.
Gıda ürünlerini ambalajsız ve açıktan almayın.
Karkas halindeki etlerin üzerinde mutlaka yasal damga arayın.
PES DEDİRTEN GIDA HİLELERİ
Zeytinyağına pamuk yağı karıştırılıyor.
Küf tutmuş peynirler, eritilerek eritme peynir yapılıyor.
Beyaz peynire kireç katılarak parlak olması sağlanıyor.
Yoğurdu daha katı hale getirmek için toz halindeki jelatin kullanılıyor.
Tereyağına patates ve margarin karıştırılıyor.
Salam ve sosise tavuk derisi, bağırsağı ve taşlık karıştırılıyor.
Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar, yeni yapılanların içine karıştırılıyor.
Sucuğun içine çöpe atılması gereken akciğer parçaları konuluyor.
Sucuğun içine kırmızı et rengi için kan ve boya karıştırılıyor.
Bayat tavuklar çamaşır suyu ile beyazlatılıyor.
Dönerin içine tavuk sakatatı ve tavuk bacağı katılıyor.
Leblebi tozuna tuz, fıstık tozuna ise bezelye katılıyor.
Karabibere renk alması için kanserojen boya katılıyor.
Kırmızı bibere kiremit tozu karıştırılıyor.
Zeytinler paslı metaller veya kanserojen tekstil boyaları ile siyahlaştırılıyor.
Beyaz peynirin içine çok miktarda nişasta ve jelatin katılıyor.
Köfteye, et yerine soya katılırken, kırmızı et yerine hindi budu satılıyor.
Sütün yağı alınıyor, yerine ayçiçeği yağı yahut margarin katılıyor.
Ette hacim ve ağırlığı arttırmak için içerisine % 25-40 oranında su ilave ediliyor.