Gurme patronlar

İş dünyasının ünlü isimleri yemek tercihlerini fazla değiştirmiyor. Her işadamının müdavimi olduğu mekanlar farklı. İşadamları seçimlerini damak tadına göre yapıyor

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :19 Ekim 2012
Gurme patronlar

İÇİNDEKİLER

Türk iş dünyasının pek çok ismi, sıklıkla dışarıda yemek yemeyi tercih ediyor. Ünlü aşçıların dünya mutfaklarından lezzetler sunduğu restoranların müdavimleri arasında, çok sayıda işadamı bulunuyor. Patronların genellikle aileleriyle birlikte gittikleri ünlü restoranlar, iş toplantılarına da ev sahipliği yapıyor. Bir sosyalleşme alanı olarak da hizmet veren restoranlar, zengin mönülerinin yanı sıra yüksek fiyatları ile de dikkat çekiyor.

FERİYE LOKANTASI
Çorba: 16 TL
Levrek: 78 TL
Tatlı: 20 TL İstanbul Boğazı'nın en güzel yerlerinden Ortaköy'de konumlanan restoran, birçok iş toplantısına da ev sahipliği yapıyor. Restoranın müdavimleri arasında şu isimler bulunuyor:
Başaran Ulusoy
Oya ve Bülent Eczacıbaşı
Caroline ve Mustafa Koç
Rahmi Koç
Güler Sabancı
Ergun Seval
Sevil Sabancı
Türkan Sabancı...

LUCCA
Çorba: 10 TL
Bonfile: 50 TL
Tatlı: 17 TL İstanbul Bebek'teki restoran, iş ve sanat dünyasının pek çok ismini ağırlıyor. Limonlu levrek ve ızgara bonfile, en çok tercih edilen yemekleri arasında. Müdavimlerinden bazıları şöyle:
Sanem Tezman
Suzan Sabancı
Ali Ağaoğlu
Cem Hakko
Kaan Boyner
Deniz Berdan
Nurettin Hasman
Ender Alkoçlar...

PAPER MOON
Çorba: 25 TL
Bonfile: 80 TL
Tatlı: 25 TL Akkök, Tekfen gruplarının kurduğu restoran, Etiler'de konumlanıyor. İlk restoranı 30 yıl önce Milano'da kurulan marka, İtalyan ve Türk mutfağı sunuyor. İstanbul'da 1996 yılından beri faaliyet gösteren restoranın müdavimleri arasında şu isimler var:
Levent Kızıl
Mehmet Emin Karamehmet
Mustafa Koç...

ÖZLEM KAMER TERCANLI