Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmeğin ardından salçadaki tuz oranını da azaltıyor. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği taslağını bugün internet sitesi üzerinden görüşe açacak. Taslak, domates ve biber salçasıyla domates ve biber püresini kapsıyor. Buna göre, salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde tüketiciyi yanıltacak şekilde 'domates sosu', 'sos' gibi isimler yer almayacak. Salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde diğer ürünlere üstünlük sağlayacak şekilde 'özel', 'ev tipi', 'köy tipi' gibi ifadeler bulunmayacak. Şu anda piyasada bulunan çeşitlerde yüzde 14 olan tuz miktarı, taslakta maksimum yüzde 10 olarak düzenlendi. Domates salçası tuzlu ve tuzsuz olarak üretilebilecek.