Açık lise formülü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: "Dershanelerimizin yüzde 80'i açık liseye, yüzde 20'si de özel okula dönüşebilecek durumdadır" dedi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :26 Kasım 2013
Açık lise formülü

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okula dönüşecek dershanelere yeni bir teşvik müjdesi verdi. Dershanelerin yüzde 20'sinin özel okula, yüzde 80'nin de açık liseye dönüşme kabiliyetinin olduğunu kaydeden Bakan Avcı, Ocak'tan itibaren öğrenci kaydı yapamayacak olan dershanelerin Ağustos ayına kadar finansmanlarını sağlayacak ara bir formül üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Açık liseye dönüşecek dershanelerde 15 saat yüz yüze, 15 saat uzaktan eğitim yapılacağını belirten Bakan Avcı, dönüşümü gerçekleşmeyen dershaneleri de bakanlığın halk eğitim merkezi olarak değerlendireceklerini söyledi.

Cemaat içinden cemaate ağır eleştiriCemaat içinden cemaate ağır eleştiri

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Avcı şöyle devam etti: Biz dershaneleri, 'filanca kurumun mu, filanca şirketin mi, şu cemaatin mi, bu sivil toplum kuruluşunun mu?' diye bakmıyoruz. Şöyle bir ayrım yapıyoruz. 'Zincir olanlar buna uyabilir' diye düşünüyoruz. Bizim kafamızdaki kategoriler zincir dershaneler, yani özel okula dönüşebilecek olanlar, özel okula dönüşemeyecek olanlar. Bunu da ikiye ayırıyoruz, açık lise olabilecekler, kurs olabilecekler. Bu şekilde dershaneleri mağdur etmeyecek çözüm bulabiliriz, mekanları da ayrıca değerlendirebiliriz. Çocuğumu dershaneye göndermek istiyorum diyenler için de etüt eğitim merkezleri muhafaza ediliyor. Tüm çocuklara mümkün olduğu kadar fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz.

Dersimiz icraDersimiz icra

İCRALAR CAN YAKIYOR
Dershane borcunu ödeyemediği için pek çok aile icralık olmuş durumda. Yaklaşık 20 bin öğrencinin üniversiteye hazırlandığı Bingöl'de dershaneye giden öğrenci sayısı 3 bin 500 civarında. Bu öğrencilerin 600'ünün ise dershane borcunu ödeyemediği için icralık olduğu belirlendi. Sınava hazırlanan 200 bin öğrenciden 40 bininin dershaneye gittiği Diyarbakır'da ise bin 500 aile dershane parası yüzünden icralık durumda. Sabancı Üniversitesi'nin hazırladığı rapora göre, dershanelerin bu yıl aileye maliyeti 12 bin lira olarak belirlendi. Buna karşılık üniversite sınavındaki başarıya etkisi ise sadece yüzde 7 oldu.

Mesele dershane değil!Mesele dershane değil!

BDP VE KCK DERSHANE İSTİYOR
Cemaat'e ait yayın organları dershanelerin kapatılmasının Oslo'da konuşulduğunu, PKK istediği için dershanelerin kapatıldığını öne sürüyor. Ancak KCK ve BDP kanadından yapılan açıklamalar bu iddiaları yalanlıyor. Mardin Milletvekili Ahmet Türk, dershanelerin kapatılmasına karşı çıkıyor. Öte yandan KCK yöneticisi Zübeyir Aydar da Oslo'da dershaneler konusunun hiç gündeme gelmediğini açıkladı. Zaman'da yayımlanan haberde Ahmet Türk, dershaneleri kapatma kararını eleştirerek, "Bir sefer eğitim sisteminin tamamen değişmesi gerekir. Türkiye'nin her tarafında kaliteli eğitim koşullarının yaratılması gerekir. Bu koşullar yaratılmadığı takdirde dershanelerin kapatılması büyük tartışma yaratır" dedi.

Bunlarkaçkişiler.comBunlarkaçkişiler.com







VIP zorbalıkVIP zorbalık



Dersin adı varDersin adı var


Gel de öğret!Gel de öğret!





Öğrenciler bakın ne için yarışıyorlarÖğrenciler bakın ne için yarışıyorlar