ADI MANCAR...
2015 yılı ilk çeyreğinde açılması planlanan Ege Mutfak Sanatları Akademisi, hedeflerini 'Ege mutfağını dünya standartlarında tanınan bir mutfak haline getirmek' ve 'dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler yetiştirmek' olarak belirledi. İkisi Ankara'da, ikisi ise İzmir'de açılacak restoranlar, yemek okulunun 'laboratuvarı" konumunda olacak. Ankara'da 'gurme pizza' içerikli Papperjam ve 'Kalifoniya mutfağı' içerikli PopsyRocksy adlarını alan iki restoran bu hafta açılışlarını yaptı. İzmir ve Alaçatı'da kurulacak Mancar adında iki restoran ise Mayıs ve Eylül aylarında hizmete girecek. Başlangıç yatırım bütçesini 10 milyon dolar olarak belirleyen Mehmet Sepil, bu yatırımında Fehmi Yaşar ve Cevat Akgerman ile ortaklık yapacak. Yatırımıyla ilgili bilgi veren Sepil, "İzmirliyim ve memleketime bir yatırım yapmak hep içimde vardı. Bunu da dünyanın en sağlıklı mutfağı olan Ege mutfağını dünyaya tanıtarak yapacağız. Zeytinyağlılar ve ot ağırlıklı mutfağımızı İspanyol bir şef danışmanlığında bilimsel yöntemlerle sunacağız" dedi. Sepil kuracakları akademi ile dünya çapında Türk şefler yetiştireceklerini belirtti.
SORUN ÇÖZÜLÜR
Enerji yatırımlarıyla ilgili soruları da cevaplandıran Sepil, "Petrol araması için bir ülkeye ilk girdiğinizde, kontrattaki payınız, o ülke devlet payına oranla yüksek olur. Örneğin son girdiğimiz Malta ve Fas, bu kapsamda" dedi. Sepil K. Irak'la ilgili olarakda, "Çok büyük sorunlar kolay halledilemiyor Irak'ta da sorun var, bu doğru. Ama artık çözülme ihtimali daha yüksek görünüyor. Konuşulması dahi önemli." dedi
EKONOMİ SERVİSİ