Kasap ve marketlerin de aralarında bulunduğu perakende işletmeler tarafından sucuk, pastırma, sosis ve salam üretimini yasaklayan düzenleme, sektörde tartışma başlattı.
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Yücesan, "Bakanlık üretim iznini verdi fakat sektör bu özgürlüğü kaldıramadı. Bu işe haiz olmayan bazı kasaplar,
'imalatçı oldum' edasıyla hatalar yaptı, hijyeni yok saydılar. Bakanlık da kasapların bu işe devam edemeyeceğini düşündü" dedi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise kasaplara yönelik üretim yasağını doğru bulmadığını söyledi. Alt yapıya sahip kasapların üretim yapabilmesi gerektiğini savunan
Yalçındağ, "Kasaplar geleneksel sucuk yapıyor" dedi.