Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı
Bülent Tunç, besiciler et fiyatlarını
1 lira yükselttiğinde market ve kasaplara
5-10 liralık artışların yansıdığını belirterek, et üzerinden parayı aracıların kazandığını iddia etti.
Tunç, 2010 yılında karkas kilogramı
19 liraya kestirilen büyükbaş hayvanın bugünlerde
22-23 liraya kestirildiğini ve aradan geçen 5 yılda girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini ifade ederek, "Besici maliyetini ancak karşılayıp
2-3 lira gibi bir kâr edebiliyor" dedi.
'28 LİRAYA SATILMALI'
22 liraya kesilen etin market ve kasaplarda en fazla
27-28 liraya satılması gerektiğini vurgulayan
Tunç, "Ama özellikle büyükşehirlerde lüks semtlerdeki kasap ve marketlerde kilosu
70-80 liraya kadar dana eti satıldığını biliyoruz. Normal kasap ve marketlerde de
40 liradan aşağı kuşbaşı,
30-35 liradan aşağıya da kıyma yok" diye konuştu. Dana etinde besici yapmasa da market ve kasapların dönemsel artışlar yaptığını öne süren Tunç, "Koyun eti sorunu çözer" dedi.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN