Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada, "En fazla 100 kilometrede bir havalimanı ve yerli bölgesel uçak üretimi hedeflerine paralel olarak ihtiyaç olan tüm illere bir süreç ve plan dahilinde havalimanları yapılacağını" belirterek, birçok ülkede bunun örneğinin bulunmadığına dikkati çekti. Bilgin, Ordu-Giresun ve Hakkari-Yüksekova havalimanlarının da hizmete girmesiyle Türkiye'de hizmet verilen havalimanı sayısının 55'e yükseldiğinin altını çizdi.
Halkın havayoluna ilgisinin büyük olduğunu belirten Bilgin, her geçen gün bu ilgi ve ihtiyacın arttığını bildirdi.
Bilgin, ihtiyaç doğrultusunda Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına yeni havalimanı yapılması, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı ile Siirt, Gaziantep, Kahramanmaraş, Tokat gibi bazı illerdeki mevcut havaalanlarının pist ve/veya terminal kapasitelerinin artırılması ve modernize edilmesi yönünde de çalıştıklarını kaydetti.
TÜRKİYE'DE İKİNCİ OLACAK
Bilgin, Diyarbakır Havalimanı terminal binasının bu yılın eylül ayında tamamlanarak hizmete alınacağını, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşa çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Rize-Artvin arasında yapılması planlanan havalimanının Türkiye'nin deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı olacağını da sözlerine ekledi