Nail Olpak (MÜSİAD Başkanı): Bu meclis aritmetiğinden çıkabilecek hükümetin bir an önce kurularak, programını açıklamasını bekliyoruz. Bugüne kadar sürdürülen gelişmenin ivme kaybetmemesi, çıkacak hükümetin, mevcut kazanımları reddetmeden, programını hazırlamasını ve icraatlarını hayata geçirmesini bekliyoruz.
Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB Başkanı): Yoğun seçim gündemini geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz.
Mehmet Büyükekşi (TİM Başkanı): Şimdi bir masa etrafında toplanma ve ortak akıl geliştirme zamanı. Artık seçim döneminin tartışma atmos-ferinden hemen çıkmak ve yüzümüzü Türkiye ekonomisine ve kalkınmasına çevirmek zorundayız. Türkiye'nin gündemi bir an önce tamamen ekonomik istikrara odaklanmalıdır.
Ömer Cihad Vardan (DEİK ve İK V Başkanı): Türkiye, yeni seçilen parlamento içinde çözümler üretmek ve ekonomi gündemine odaklanmak zorunda. İş dünyası olarak, yeni dönem için Türkiye'nin bugüne kadar elde etmiş olduğu kazanımlarını devam ettirecek, başlanmış projeleri neticelendirecek, planlanan projelere başlayacak, uzun vadeli hedefleriyle uyumlu bir hükümetin oluşarak göreve başlamasını umut ediyoruz.
İbrahim Çağlar (İTO Başkanı): İş dünyası olarak ülkemizin elde ettiği kazanımların ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi en büyük beklentimizdir.
Erdal Bahçıvan (İSO Başkanı): Ortaya çıkan seçim sonuçları ve parlamento aritmetiği çerçevesinde, yeni siyasi risk ve beklentiler yaratmayacak şekilde, ekonomiyi ana gündem maddesi yapan bir yaklaşımın, tüm siyasi partiler tarafından benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz. ?
Hikmet Tanrıverdi (İHKİB Başkanı): Çok partili bir koalisyon görmüyorum. Azınlık hükümeti veya iki partili bir koalisyonun Türkiye'nin daha çok yararına olacağına inanıyorum. Bir erken seçim kararı Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir.
Mustafa Koca (ASKON Başkanı): İktidar partisinin halen iktidar için hemen sınırın altında kalmış olması, ümitlerin onda olduğunu göstermektedir. Başlayan büyük projelerin aksaması ülkemize ciddi zarar verir. Makro tabloların ahenginin bozulması toparlanması çok zor bir tahribat oluşturur.