Peynir, 1 Ocak'tan itibaren ambalajsız satılamayacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle,
8 Şubat'ta yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği'nde uygulama
1 Ocak 2016'da başlıyor. Doğrudan satış için üretilen peynirler ambalajlı şekilde ve hijyen kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya sunulabilecek. Gıda ambalajına uygun olmayan
poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak. Yılbaşından itibaren zorunlu olacak diğer bazı düzenlemeler ise şöyle: "Peynirlerin muhafaza, taşınma ve piyasaya arz süreçlerinde
10 santigrat derecenin altında tutulması zorunlu olacak. Süt ve süt ürünleri aroma vericileri kullanılamayacak. Etikette tüketicinin yanılmasına neden olan köy peyniri, geleneksel peynir, doğal peynir, çiftlik peyniri gibi ifadeler kullanılamayacak. En az
120 gün olgunlaştırılmış kaşar peynirine 'eski' denilebilecek. Beyaz peynirde tuz oranı azaltılacak. Küflü peynir üretimi kontrol altına alınacak."