Bakan Işık, açıklamada, KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı kapsamında, 30 Ocak-10 Nisan 2015 tarihleri arasında "Yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi-Kurumsallaştırma" ve "Tanınmış Ürün/Hizmet Süreci Oluşturma-Markalaşma" konularında proje teklif çağrısına çıkıldığını hatırlattı.
KOSGEB 45 MİLYONLUK BÜTÇE DESTEKLENECEK
Fikri Işık, çağrılara toplam 2 bin 358 projenin başvurduğunu ve bunlardan bin 20'sinin kurul değerlendirmesine hak kazandığını belirtti. Işık, kurul tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucunda, 686'sı kurumsallaşma ve 213'ü markalaşma olmak üzere 899 projenin, yaklaşık 45 milyon liralık bütçeyle KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verildiğini söyledi.
"KURUMSALLAŞ VE MARKALAŞMA OLMADAN ÖLÇEK BÜYÜTMEK ZOR"
Işık, KOBİ'lerin ürün bazında, uluslararası arenaya açılmalarını sağlayabilmek için kurumsallaşma ve markalaşma destek programlarının çok önemli olduğunu vurguladı. KOBİ'lerin kurumsallaşma ve markalaşma olmadan ölçek büyütmelerinin zorlaşacağına dikkati çeken Işık, KOSGEB'in işletmelerin kurumsallaşma ve marka yaratma hedeflerine yönelik yeni stratejiler belirlediğini kaydetti.
Bu kapsamda, "KOBİ'lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi" ve "KOBİ'lerde Markalaşmaya Geçiş" konularında gelen yoğun talep ve işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda, proje teklif çağrısına çıkmak üzere gerekli hazırlıkların tamamlandığını anlatan Işık, "Söz konusu teklif çağrıları kapsamında, işletmelerin hazırlayacakları projelere, yaklaşık 55 milyon liralık destek sağlanması öngörülüyor. Gelişen, üreten, büyüyen Türkiye'de daha müreffeh yarınlar için ekonominin can damarı KOBİ'lere büyük iş düşüyor. Bakanlık olarak KOBİ'lerin büyümesi ve ülkeye katkılarının artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Işık, yarın başlayacak proje başvurularının 30 Kasım'a kadar devam edeceğini bildirdi.