Kıyması 35 gram oldu

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :06 Ocak 2016
Kıyması 35 gram oldu

İÇİNDEKİLER

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine lahmacunda et oranını yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarttı. Bu sayede lahmacundaki protein oranı yüzde 4'ten 6'ya yükselecek. Lahmacun için yeni dönem 1 Ocak 2016'da başladı. Normal standartlarda 3 ila 5 liradan satılan lahmacunun, et oranının denetlemesi yapılacak. Standarda uymayan işletmeler için 14 bin 700 lira para cezası uygulanacak. Sektör temsilcileri değişikliğin çok doğru olduğunu denetimlerin artması gerektiğini söyledi.