HIZLA HAYATA GEÇTİ
Binlerce işçi ve mühendisin 24 saat aralıksız çalışarak tamamladığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliği ile 'dünyanın en geniş köprüsü' unvanına sahip. Türkiye'nin 8 şeritli karayolu 2 şeritli raylı sisteme sahip ilk asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim, aynı zamanda deniz üzerindeki bin 408 metre uzunluğu ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en yüksek kulelerine sahip olmasıyla da ayrı bir rekora sahip. Mega projenin açılışı öngörülen sürede tamamlanarak 'en kısa sürede tamamlanan köprü' unvanını da elinde bulundurdu.
GEÇİŞ ÜCRETİ 9.90 LİRA
Projede Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş- Astaldi tarafından yapılacak. Köprüden otomobillerin geçiş ücreti 9.90 lira olacak. Özellikle büyük araçların zorunlu olarak yönlendirileceği köprü İstanbul'un trafiğini rahatlatacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın iştirak edeceği açılış törenine, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katılacak. Ayrıca çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da törende hazır bulunacak.
IC İÇTAŞ-ASTALDİ İMZASI
RAKAMLARLA DEV PROJE