Mersin'in Silifke İlçesi'nde yılın ilk hasadı yapılan
erik, İstanbul'daki manavlarda tüketiciye ulaşmaya başladı. Bayrampaşa Meyve Sebze Hali'nde 60 gramlık paketlerde yaklaşık
20-25 liraya alıcı bulan eriklerin manav fiyatı
35 lira oldu. Eriğin kilosu ise
583 lira. Eriği özellikle hamileler ve maddi durumu iyi olanların talep ettiği belirtilirken, 60 gramlık paketlerin Ortaköy, Bebek, Nişantaşı gibi yerlere gönderildiği kaydedildi. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı
Ali Şen, Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini ifade ederek, "Örtü altı erik hasadına başlamış bulunmaktayız" dedi.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN